Ulaz za korisnike

Adaptacija kuhinje

Adaptacija kuhinje

Adaptacija kuhinje se može napraviti osobno ili naći kvalitetnog majstora. Bilo dali adaptaciju izvodili sami ili angažirali nekoga drugog treba se držati pravila struke.

Pravilan izbor kuhinje u smislu oblika i dimenzija u donosu na ukupnu kvadraturu kuhinje. Drugi bitan faktor bi trebao biti izbor materijala za podne i zidne obloge u kuhinji. Kod izbora materijala za podne obloge obratite pažnju na vrstu obloge. Bitno je da su podloge otporne na vlagu, sredstva na čišćenje a također je bitan i izbor boje.

Važan dio pri adaptiranju kuhinje je i rasvjeta koja treba bit kombinacija direktne i indirektne rasvjete. Radne ploče i fronte trebaju biti od materijala koji se mogu lako održavati, jer u kuhinji tijekom kuhanja dolazi do raznih isparavanja, onečišćenja od masti i ulja koje treba kasnije čistiti. Instalacije za vodu i odvodi trebaju biti pravilno postavljeni da ne dolazi do curenja i začepljenja. 

Ventilacija u kuhinji također igra važnu ulogu, zato pri ugradnju nape predvidite da ima dovoljno snage u odnosu na veličinu kuhinje.

Električne instalacije moraju obavezno imati dobro uzemljenje i da osigurači mogu podnijeti napon kada su uključeni svi aparati koji se nalaze u kuhinji; hladnjak, perilica suđa, napa, rasvjeta, pećnica isl.
  Foto: portas.de