Ulaz za korisnike

14. međunarodna konferencija na temu pasivne kuće u Dresdenu 2010.

|
14. međunarodna konferencija na temu pasivne kuće u Dresdenu 2010.
 
14. međunarodna konferencija na temu pasivne kuće u Dresdenu 2010.
14. međunarodna konferencija na temu pasivne kuće u Dresdenu 2010.

Zaštite klime - Energetska učinkovitost pokazuje izlaz iz ekonomske krize. U vrijeme globalne gospodarske krize zaštita klime može se često vidjeti u sekundarnoj važnosti, iako znatan prihod može biti generiran s ekološki prihvatljivih tehnika. To varira od ulaganja u korištenje obnovljivih izvora energije za provedbu učinkovitosti mjera koje smanjuju potražnju za fosilnim resursima.

Prevladavanje globalne gospodarske krize s predanošću na lokalnoj osnovi Standard pasivne kuće može napraviti znatan doprinos u prevladavanju krize. Iznad svega, koristeći ovaj visoko učinkovit standard može se ojačati regionalnu ekonomiju. Lokalna ulaganja i generirani povrat prometa će izazvati bum, neovisno o globalnoj gospodarskoj situaciji, ali uz održivo djelovanje na svijetu klime.

Pasivna kuća - pokretačka sila za regionalno gospodarstvo

Saksonija županija prepoznala da uloga Pasivnih kuća može igrati veliku ulogu u jačanju regionalne ekonomije i podržava izgradnju tih visoko učinkovitih zgrada s tzv. "Innovations-und Praxisverbund Passivhaus '(inovacije i implementacija mreža Pasivnih kuća) za primjerene projekte . Osim toga, banka "Sächsische Aufbaubank-Förderbank 'nudi subvenciju programa. U Slobodnoj državi Saski sada je moguće za svakog budućeg vlasnika kuće da ispuni svoj san o Pasivnoj kući, gotovo bez dodatnih troškova. Kao nuspojava, regionalna trgovina zgrada je ojačana, kao i potrebne kompetencije za uspješno provođenje možete pronaći ovdje.

Aktivnosti u srednjoj i istočnoj Europi

Aktivnosti u Srednjoj i Istočnoj Europi su središnja tema za nadolazeću konferenciju o Pasivnim kućama. Glavni fokus će biti na izvješćima od onih koji su stekli iskustvo u implementaciji projekata, uz timski rad i uz pomoć komunikacija u nedavno osnovanoj mreži, kao i na potencijalima za regionalnu trgovinu.

Preko 1000 sudionika iz cijelog svijeta se očekuje da prisustvuje 14. Međunarodnoj konferenciji o pasivnim kućama. Oni će se upoznati s najnovijim razvojem u energetski učinkovitoj arhitekturi.

Organizatori pozivaju svakoga tko je uključen u energetsku efikasnost u izgradnji da podnesu prijavu konferenciju u pismenom obliku. Rok za dostavu je 2. studenoga 2009.

Konferencija 2009 će se fokusirati na sljedeće teme:

 • Regionalna ekonomija za dodatnu vrijednost 'Pasivnih kuća'
 • Energetska efikasnost unutar zgrade - Električni aparati pogodni za pasivne kuće
 • Pasivna kuća - djelatnosti u srednjoj i istočnoj Europi
 • Novosti iz R & D: Servisiranje zgrada i omatanje zgrada
 • Razvoj: Pasivna kuća - nestambene zgrade
 • Rješenja za obnovu objekata koje vrijedi očuvati
 • Energetski učinkovita gradnja u javnom prostoru
 • Financiranje / financijske potpore
 • Pasivna kuća u Srednjoj i Istočnoj Europi - mreža za održivu budućnost
 • www.passivhaustagung.de

  www.pasivnakuca.net

  Materijali