Ulaz za korisnike

29. međunarodna ljetna škola arhitekture

|
29. međunarodna ljetna škola arhitekture
 
29. međunarodna ljetna škola arhitekture
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU ARHITEKTONSKI FAKULTET INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL OF ARCHITECTURE

MOTOVUN 5.-12.8.2010. STUDIJSKI CENTAR / STUDY CENTRE  

Zagreb, 2. kolovoz 2010. / 2nd August 2010

U Studijskom centru u Motovunu, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se od 5. - 12. kolovoza 29. međunarodna ljetna škola arhitekture prema priloženom programu. Program je iznimno bogat i atraktivan, a u mnogim je aktivnostima trajno otvoren za sve koji se žele pridružiti (predavanja, prezentacije, izložbe, diskusije i stručni obilasci).

U okviru stalnog ciklusa

Tradicija, kreativnost i održivost[/u], obrađuju se teme prvenstveno vezane za obnovu istarskih gradova u kontekstu šireg prostora Istre; od urbanih detalja, tematski i po složenosti različitih zadataka za urbane i ruralne cjeline, do istraživanja i projekata koji su značajni za Istarsku županiju i ovu EU Regiju, a od 2007. godine s izrazitim usmjerenjem na koncept održive arhitekture i razvoja.

Primjenom izvorne metode računalne podrške (CAAD) u kreiranju modela obnove gradova već dvadesetak godina Škola prednjači tako osmišljenim i organiziranim radom u odgovarajuće opremljenom[u] Studijskom centru [/u]koji se nalazi u zgradi na glavnom gradskom trgu Andrea Antico br. 5.

Različite teme uređenja javnih gradskih prostora prije svega u Motovunu (trgovi, zidine, arhitektonske cjeline (budući Studentski dom) i izdvojene zgrade (Komunalna palača i interpolacije), prometne infrastrukture (prilazna cesta i stubišta - rampe), urbane opreme i vizualnih komunikacija, zaštite okoliša i sl., do recentnih aktualnih tema poput obnove Istarske željeznice Parenzane, odnosno njenog tunela u Motovunu, ove će se godine obrađivati u kontekstu TRADICIJE, KREATIVNOSTI I ODRŽIVOSTI.

Uz brojne predavače i studente iz Hrvatske, ove će godine prema dosadašnjim najavama sudjelovati predavači i studenti iz Kanade, Danske, Austrije, SAD, Italije, Španjolske, Slovenije, Srbije, Makedonije i drugih zemalja, a održat će se i stručne prezentacije sponzora - proizvođača raznih građevinskih materijala, sustava i opreme.

U ovogodišnjem programu je održavanje[u] 3. međunarodnog seminara o arhitekturi pasivne kuće [/u]u okviru europskog projekta PASS-NET (IEE) 7.8., 5. međunarodnog seminara o ljetnim školama i radionicama arhitekture 8.8. i 5[u]. Međunarodne dječje likovne radionice u suorganizaciji s HDVLK i s društvom „Naša djeca“[/u] iz Motovuna.

strong>Završna izložba i javna prezentacijastudentskih radova će se održati 11.8. na Trgu Andrea Antico ispred Studijskog centra.

Već [u]tradicionalna izložba studentskih radova[/u] na kojoj se izlažu radovi prethodne generacije, otvorit će se 9.8. [u]u Multimedijskom centru LUKA u Puli, u suradnji s Društvom arhitekata Istre (DAI-SAI). [/u]Uz izložbu radova 28. međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun 2009. u kojoj su sudjelovali studenti i predavači iz devet država, izložit će se i radovi Međunarodne radionice Arhitektura fortifikacija 2009. Brijuni u suorganizaciji s Ministarstvom kulture i Javnom ustanovom Nacionalni park Brijuni. U toj su radionici prošle godine sudjelovali studenti i predavači iz Politehnike Krakowske – Arhitektonski fakultet, Prirodoslovnog Univerziteta u Wroclawu, Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, PMF - Odjel za geografiju i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u zagrebu.

Ove godine će u radu Škole sudjelovati oko 40 sudionika.

Rad Škole u Motovunu i radionice na Brijunima intenzivno prati dnevni tisak, stručni časopisi, TV i internet portali.

Zahvaljujući različitim oblicima potpora sponzora i donatora, program Međunarodne ljetne škole arhitekture u Motovunu se kvalitetno i kontinuirano ostvaruje višegodišnjom suradnjom zadovoljavajući njihov promotivni i marketinški interes.

U očekivanju objave ovih informacija, s poštovanjem,

S poštovanjem,

prof. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh. Voditelj Studijskog centra Motovun Voditelj Međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun

Kontakt: Ljubomir Miščević 098 230940 (052) 681757 Studijski centar u Motovunu miscevic@arhitekt.hr (052) 681607 hotel Kaštel motovun@arhitekt.hr Arhitektonski fakultet / Faculty of Architecture www.arhitekt.hr

Zagreb: tel./fax: (+ 385 1) 4639394, 4639222

Pozivamo sve zainteresirane na predavanja i prezentacije u Motovunu koje su otvorene za javnost, a održavat će se u Studijskom centru Arhitektonskog fakulteta, odnosno na glavnom Trgu Andrea Antico ili u kino dvorani.

Očekujemo Vaš dolazak i aktivno sudjelovanje u Motovunu 2010.!

Materijali