Ulaz za korisnike

7 jednostavnih metoda za uređenje dvorišta

|
7 jednostavnih metoda za uređenje dvorišta - Foto: sachsenband.de.
 
7 jednostavnih metoda za uređenje dvorišta - Foto: sachsenband.de.
Umjesto da bacate ostatke povrća i voća, kave i čaja, ljuske od jaja reciklirajte ih u gomilu komposta. Gomila komposta će se pretvoriti u hranjivo blato idealno za učiniti vaš vrt zdravijim i bogatijim

Dvorište je centar za recikliranje. Jedino ograničenje za praktične načine recikliranja jest vaša mašta. Neka vaše biljke žive ispunjeno i bogato, uzgajajte sadnice ekološki osviješteni, dekorirajte svoje dvorište, hranite ptice. Sve to možete recikliranjem u svom dvorištu!

Kompost

Umjesto da bacate ostatke povrća i voća, kave i čaja, ljuske od jaja reciklirajte ih u gomilu komposta. Gomila komposta će se pretvoriti u hranjivo blato idealno za učiniti vaš vrt zdravijim i bogatijim. Za brže rezultate iskoristite staru kantu za smeće i pretvorite je u kompostnu kantu. Izbušite rupe svakih 5 cm preko cijele kante, te je punite otpacima.

Navodnjavanje

Ako imate crijeva koja puštaju ili cure, izbušite još rupa po crijevu i postavite crijevo među biljke i pustite vodu, tako ćete dobiti dubinsko navodnjavanje.

Potpora biljkama

Pretvorite staru dršku metle ili slične stvari poput cijevi i sve što je oblika šipke u potporanj biljaka. Koristite gumu od starih gaća da biste privezali biljke za potporanj.

Plantaža

Gotovo svaki kontejner ili spremnik u plantažu. Plastične kante čine odlične posude za biljke. Stara kada za kupanje čini krevet cvijeću samo probušite drenažne rupe na dnu. Možete čak iskoristiti okvire od starog kreveta i pretvoriti ga u šarmantni vrtni krevet pun biljaka.

Slomljeno posuđe

Iskoristite slomljeno posuđe, lonce i staklo kako biste izradili mozaičnu koračnu stazu u dvorištu. Stare šalice za čaj možete iskoristiti kao hranilicu za ptice i zakačiti ih na drvo.

Flanci

Umjesto da kupujete posude za početak sadnje biljaka (flanci) koristite ono što imate, kartone od jaja, kartonske i plastične čaše, te pakovanje od mlijeka.

"Staklenici"

Vrtni staklenici su skupi, no plastične boce od mlijeka ili vode imaju istu svrhu kao i staklenici. Jedino što morate učiniti jest odrezati dno plastične boce i staviti ostatak boce na biljku. Dobili ste mini staklenik.

Materijali