Ulaz za korisnike

8. Drvno-tehnološka konferencija

|
8. Drvno-tehnološka konferencija
 
8. Drvno-tehnološka konferencija
U Opatiji će se 6. i 7. lipnja ove godine u organizaciji časopisa Drvo & Namještaj i Drvnog klastera Delnice održati 8. Drvno-tehnološka konferencija koja predstavlja centralni sektorski skup hrvatske drvne industrije na kojem predstavnici drvne industrije usklađuju svoje stavove i raspravljaju o sektorskoj politici i trendovima s predstavnicima šumarstva, akademske zajednice, dobavljačima najnovijih tehnologija i repromaterijala, predstavnicima banaka te nadležnim institucijama.

S obzirom na snažne posljedice koje je kriza ostavila u ovoj grani gospodarstva, Organizatori predviđaju vrlo otvorenu raspravu o svim aktualnim pitanjima, počevši od pojačanog izvoza trupaca do učinka monetarne politike na izvozne rezultate, kao i gubitka konkurentnosti pojedinih podsektora na inozemnim tržištima. Glavne teme konferencije uz presjek aktualnih događanja također pružaju uvid u dugoročne strateške smjernice pa će tako biti riječi o procesu usklađivanja s europskom regulativom u kontekstu sektorske strategije, o raspodjeli državnih potpora i strategijama otvaranja novih tržišta, a inozemni sudionici predstavit će inicijative za regionalno povezivanje.

Sudionici konferencije imat će priliku informirati se o najnovijim tehnologijama u svim fazama prerade drva, analizirat će se postojeća tehnološka razina domaće drvne industrije u kontekstu EU zakonodavstva, uključujući preradu energetskog drva i drvnog ostatka i uporabu šumske biomase u proizvodnji električne energije, što predstavlja poveznicu s problematikom cjelokupne europske prerade drva budući da sve više nedostaje tehničke oblovine. Pored toga problematizirat će se i suradnja dizajnera, proizvođača i trgovaca namještajem te popularizacija domaćeg namještaja i drvnih proizvoda na hrvatskom tržištu s naglaskom na mogući utjecaj drvnog sektora na regionalni razvoj te konkurentnost gradova i općina.

Tradicionalno se očekuje velik broj sudionika, preko 350 drvoprerađivača, šumara, proizvođača parketa, građevinske stolarije i namještaja, prerađivača biomase, trgovaca drvom i namještajem, dobavljača tehnologija i repromaterijala, predstavnika sektorskih sajmova, sveučilišnih i srednjoškolskih profesora te predstavnika nadležnih institucija iz zemlje i inozemstva. Očekuje se prisustvo strukovnih udruga iz Bruxellesa te partnerskih udruženja i tvrtki iz Italije, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Poziv za pokroviteljstvo i prisustvo upućen je i predsjedniku RH, prof. dr. Ivi Josipoviću.

Više na www.drvna-konferencija.hr

Organizatori

Ana Dijan Marijan Kavran

Tel.: +385 (0)1 6329 111 Faks.: +385 (0)1 6329 113

E-mail: info@centar-marketing.com

Materijali