Ulaz za korisnike

85. jesenski međunarodni zagrebački velesajam

|
85. jesenski međunarodni zagrebački velesajam
 
85. jesenski međunarodni zagrebački velesajam
Jesenski međunarodni zagrebački velesajam

Zagreb, 15. - 19. 09. 85. jesenski međunarodni zagrebački velesajam ponovo okuplja mnogobrojne gospodarstvenike, izlagače, poslovne ljude, stručnjake, znanstvenike, posjetitelje kao i predstavnike medija iz cijelog svijeta. Dugogodišnja tradicija, veliki međunarodni ugled, uspješnost i poslovnost - karakteristika su ovog najvećeg mjesta poslovnih susreta gospodarstvenika iz cijelog svijeta.

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam tradicionalno najpoznatiji i najstariji brand Zagrebačkog velesajma, transformira se postupno iz općeg sajma u skup specijaliziranih sajmova s globalnim aktualnim temama kao što je energetika, ekologija, inovacije, graditeljstvo i promet uz zadržavanje projekta Zemlja partner i kolektivnih nastupa stranih zemalja, čime je stvoren jedinstven sajamski projekt na ovim prostorima.

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam pratit će brojni stručni skupovi, seminari, forumi i druge vansajamske aktivnosti, dok će sajamska događanja po običaju biti ispunjena prezentacijama i brojnim susretima.

ENERGETIKA - 7. međunarodni sajam energetike, elektronike i automatizacije

Energetika je industrijska grana sa dugom tradicijom u Hrvatskoj čiji značaj u proteklih nekoliko godina kontinuirano raste. Ovaj segment nosio je godinama značajnu i neizostavnu ulogu u razvitku hrvatskog gospodarstva u cjelini. Isto tako je činjenica da se upravo na području energetike u idućim godinama u ovom dijelu Europe planiraju i najveće investicije. Značaj energetike kao strateške grane svake zemlje potvrdila su i događanja u vezi sa opskrbom plina.

Zbog svega navedenog ovogodišnji sajam ENERGETIKE dobiva na važnosti jer je on idealno mjesto za sve proizvođače da promoviraju svoje proizvode, usluge i najnovija tehnološka rješenja a isto tako da se i rasprave mnogobrojne aktualne teme opskrbe energentima, reforme energetskog sektora vezane uz pridruživanje EU i liberalizaciju energetskog tržišta Jugoistočne Europe.

Program izlaganja

Primarni izvori energije - Alternativni izvori energije - Distribucija energije - Provođenje energije - Pretvaranje i skladištenje energije - Kontrolna i mjerna oprema - Upravljanje energijom - Usluge na području energetike - Elektronika i automatika - Strojarstvo - Crna i obojena metalurgija - Rudarstvo

CONTECH - međunarodni sajam građevinskih tehnologija, mehanizacije i prateće industrije

Sajam graditeljstva CONTECH se iznova potvrđuje kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja graditeljske struke u Hrvatskoj i regiji jer na jednom mjestu okuplja vodeće domaće i svjetske proizvođače građevinskog materijala, opreme i mehanizacije. Sajam je svake godine obogaćen novim događajima i tematskim cjelinama te na taj način mnogobrojnim stručnim i poslovnim posjetiteljima, a isto tako i širokoj publici, pruža spoznaje o najnovijim proizvodima i tehnološkim rješenjima koja se danas koriste u graditeljskoj industriji.

Program izlaganja

Građevinski materijali - Građevinska kemija i zaštita objekata - Krov, zid, fasada - Prozori, vrata, staklo - Oprema za uređenje interijera - Zidne i podne obloge - Boje, lakovi, ljepila - Instalacije za vodovod i kanalizaciju - Sanitarije - Bazeni i saune - Grijanje i klimatizacija - Građevinski strojevi i postrojenja - Građevinski alati - Oprema za gradilišta - Projektiranje, konzalting, usluge

ARCA - 7. međunarodni sajam izuma, novih ideja, proizvoda i tehnologija

ARCA 2008. je okupila 341. izlagača-inovatora, učenika i firmi, znanstveno-istraživačkih institucija i udruga inovatora iz Republike Hrvatske, Australije, BiH, Irana, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije i Ukrajine. Cilj Sajma je promidžba inovacija, stvaranje novih proizvoda, razvoj poduzetništva i produktivnog zapošljavanja uz niz stručnih predavanja i patentnih radionica.

Izložba pobuđuje veliki interes hrvatskog gospodarstva koje neprestano traži nove proizvodne programe i rješenja temeljenih na istraživačko-razvojnom i inovativnom radu. U toku Sajma tradicionalno se dodjeljuju Zlatna, Srebrna i Brončana ARCA najboljim inovatorima kao i brojna druga nacionalna i međunarodna priznanja. Sajam se dosadašnjih godina održavao pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

EMAT - 5. međunarodni sajam zaštite okoliša, ekotehnologija i komunalne opreme

Specijalizirani sajam poslovnog profila koji u izložbenom dijelu ujedinjuje tri tematska područja: zaštitu okoliša, ekotehnologije i komunalnu opremu. Cilj sajma je prezentacija novih tehnologija i sustava za sprečavanje i zaštitu od onečišćenja zraka, voda i tla, zaštita priobalja, zbrinjavanje otpada, održivi razvoj i obnovljive energije, kao i razmjena stručnih i znanstvenih iskustava za navedene sektore. Sajam je namijenjen gospodarstvenicima, znanstvenicima, državnim dužnosnicima, pripadnicima lokalne samouprave, investitorima kao i raznim ekološkim udrugama i pokretima.

INTERPROTEX - 9. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Interprotex je specijalizirani sajam poslovnog profila utemeljen 1995. godine koji okuplja tvrtke s područja zaštite osoba i imovine. Svrha sajma je, pored prezentacije najnovijih dostignuća suvremene tehnologije i elektronike, na jednom mjestu ujediniti sve grupacije ove gospodarske grane i osigurati njihovu izravnu komunikaciju s predstavnicima institucija i zakonodavnih tijela u zemlji i Regiji. Kao i svih proteklih godina, Interprotex se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH. Interprotex objedinjava tri velika tematska područja: SAFETY - zaštitu na radu i zaštitu od požara, SECURITY - tehničku, mehaničku i tjelesnu zaštitu, te zaštitu podataka, kao i OSIGURAVATELJE I FINANCIJSKE INSTITUCIJE

PROMET I LOGISTIKA - međunarodni sajam upravljanja prometnim i logističkim sustavima

kao sastavni dio svakog poslovanja, ovaj sajam ima za cilj prikaz sadašnjih i budućih trendova djelatnosti prometa i logistike te mogućnosti i unaprijeđenja koja se postižu putem ITS sustava, logističko distribucijskih centara kao i intermodalnosti prometa. Program izlaganja ujedinjuje sve oblike prometa i logističku podršku, a u prirodnoj je sprezi sa područjima graditeljstva i energetike, čime se stvara cjelovita ponuda industrijskog sektora, kao jedne od okosnice razvoja nacionalne ekonomije.

OBRTNIŠTVO - 51. međunarodni sajam OBRTNIŠTVA

održati će se prvi puta u okviru Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma. Zahvaljujući svojoj dugoj tradiciji ovaj Sajam postao je nezaobilazno mjesto i vrijeme intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, poslovnih ljudi i direktnih potrošača. Tradicionalno bogat i raznovrstan program stručnih i popratnih događanja započinje Hrvatskim obrtničkim forumom gdje će obrtnici, predstavnici malih i srednjih poduzetnika imati priliku razmijeniti mišljenja s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske; održavati će se stručni skupovi, okrugli stolovi, prezentacije izlagača i demonstracije njihovih proizvoda i usluga.Sajam se i ove godine održava uz punu potporu Hrvatske obrtničke komore te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

INGA - 1. međunarodni sajam hrane, pića i gastronomskih inovacija

Sajam je usmjeren na čovjeka nove elektroničke ere, osmišljen je na modernim gastronomskim spoznajama, vrlo različitim od onih u nedavnoj prošlosti.

Program izlaganja

Mlijeko i mliječni proizvodi - Meso i mesne prerađevine - Riba i plodovi mora - Voće, povrće i prerađevine od voća i povrća - Pića i napitci - Kruh i pekarski proizvodi - Konditorski proizvodi i slastice - Dodaci jelima, začini, mirodije - Delikatese - Zdrava, funkcionalna, bio i organska hrana - Halal hrana, regionalni specijaliteti, košer hrana - Pakiranje, porcioniranje, transport i distribuiranje i hrane - Oprema

ŠIROKA POTROŠNJA

Tema ŠIROKE POTROŠNJE u okviru Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma ponovno okuplja domaće i inozemne izlagače iz najraznovrsnijih branši, a svojim sadržajem jednako je zanimljiva i širokoj i poslovnoj publici.

Dosadašnja iskustva dokazala su da se tvrtke koje prvi puta izlažu na Zagrebačkom velesajmu i ulaze na hrvatsko tržište, odlučuju upravo za nastup na Sajmu široke potrošnje zato što na jednom mjestu mogu predstaviti ukupnu ponudu svojih proizvoda i usluga.

Pozivamo Vas da predstavite svoj asortiman proizvoda i usluga ili pronađite idealno područje interesa na Sajmu široke potrošnje.

Tematske cjeline:

Elektronika široke potrošnje l Telekomunikacije - Kućanska tehnika - Rasvjeta - Unutarnje uređenje - Turizam l Pokloni i galanterija - Nakit i umjetnine - Školski i uredski pribor i oprema - Igračke i dječja oprema - Kemijsko-kozmetički proizvodi široke potrošnje - Wellness - Financije i marketing

MALOPRODAJA

Jedna od najatraktivnijih destinacija za široku publiku svakako je MALOPRODAJA.

Tradicionalno, u okviru Maloprodaje, posjetitelji mogu po posebnim akcijskim cijenama kupovati proizvode namijenjene širokoj potrošnji, od proizvoda za domaćinstvo, igračaka, odjeće, obuće, ukrasnih predmeta, tepiha do krznenih kaputa.

Pored domaćih proizvoda, pozornost posjetitelja uvijek privlače i štandovi s atraktivnim orijentalnim proizvodima porijeklom iz Indije, Kine, Pakistana, Egipta…

www.zv.hr

PLANUNGEN • ARCHITEKTUR • BAUPLANUNGEN

http://www.gradimo.hr/DESIGN-•-ARCHITECTURE-•-BUILDING-PLANNING/en-US/g2623.aspx

PROGETTI – ARCHITETTURA – PROGETTI DI COSTRUZIONE

ПРОЕКТИРОВАНИЕ – АРХИТЕКТУРА – ПЛАНИРОВАНИЕ ГОРОДА

Materijali