Ulaz za korisnike

Akustične folije za podne obloge

|
Akustične folije za podne obloge
 
Akustične folije za podne obloge
Specijalno poduzeće Pelzer iz Wittena u Rurskoj oblasti dala je svojim akustičnim folijama doprinos efektivnoj izolaciji zvuka i prostora. Većina proizvođača parketa i laminata kao i njihovi kupci znaju cijeniti izolirajuće djelovanje akustične folije poduzeća Pelzer. Samo poduzeće Acoustic Products GmbH (PAP) sa sjedištem u Wittenu bilo je dosada nepoznato u branši podnih obloga.

Nastalo je 2003. godine iz odjela HP Pelzer Grupe, renomiranog isporučitelja automobila. Tako se PAP može oslanjati na bogatstvo iskustava matičnog poduzeća. Pelzer grupa postoji od 1969. godine i jedan je aktivnih isporučitelja visokokvalitetnih akustičkih proizvoda za automobile širom svijeta. Koncern zapošljava preko 3.900 ljudi i ostvario je promet od 550 miliona Eura. Ta iskustva PAP GmbH koristi već 6 godina za svoj angažman u području podnih obloga.

“Činjenicu da možemo u miru razgovarati unutar kabina naših automobila dok motor radi pola metra dalje na 6.000 obrtaja možemo zahvaliti našoj akustičkoj foliji. Jedva da na svijetu postoji automobil koji ne sadrži proizvode Pelzer grupe. Takvu prezentnost mi u Acoustic Products GmbH želimo zadržati u industriji podnih obloga dugoročno“, opisuje svoje ciljeve direktor dipl. ing. Matthias Migl. Prema podacima poduzeća akustična folija nije samo visoko učinkoviti proizvod za efektivnu izolaciju buke od koraka prilikom hodanja po laminatnim ili parketnim podovima. Ona je pogodna i za smanjenje buke od koraka odnosno prostorne vibracijske buke podnih obloga, iako joj debljina iznosi samo 1,5 cm. Osim toga institut za tehnologiju drveta u Dresdenu potvrdio je izvanredna izolacijska svojstva akustične folije (ispitano prema ifh- tvorničkoj normi 431).

„ Kod korisnika nažalost i dalje postoji određena zbunjenost pojmovima: razlika između vibracijske buke koraka i buke od hodanja koje odlučuju o opterećenju bukom u mojoj vlastitoj prostoriji još uvijek nije dovoljno poznata.

Zapravo mir osigurava jedino ispravan pod“ objašnjava Migl.

Postoji velike razlike u činjenici jesu li proizvedeni zvukovi hodanja slični zvuku potpetica, ili je to prije nervirajući „klik-klak“ zvuk ili ugodni umirujući „tok-tok“. PAP-silents-proizvodi firmirani su pod nazivom “mirotvorci“ te obuhvaćaju akustički djelotvorne podne obloge kao što su laminat i drvo.

Materijali