Ulaz za korisnike

Alkohol unutar radnog mjesta

|
Alkohol unutar radnog mjesta
 
Alkohol unutar radnog mjesta
Alkohol se pije od kad je svijeta i vijeka, a posljednjih se godina sve češći alkoholičari mladi i žene. Postoje i 'solodrinkeri', to su obično samci, koji na poslu vrijedno rade, ali odmah nakon dolaska kući piju u svoja četiri zida.

Svi znamo da je građevina težak posao, ljeti produženo radno vrijeme, sunce, toplina i ako uz to dodate alkohol ne mora se ni pričati kakve se situacije mogu dogoditi. Upravo zbog svih tih eventualnih posljedica vodi se briga o tom gorućem problemu.

Kako je zabranjena konzumacija alkohola i njegovo unošenje u prostor unutar radnog mjesta, zanima nas kako to u praksi rade, rješavaju i što poduzimaju poslodavci u poduzećima. Prema Izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu, obavezno se provodi testiranje zaposlenika na alkohol, a Pravilnikom o zaštiti na radu je navedeno da se strogo zabranjuje unošenje i konzumacija alkoholnih pića na radnom mjestu, jer kako je objašnjeno mogućnost konzumacije alkohola na radnom mjestu moglo bi dovesti do većih ometanja radnog procesa, na smanjenje učinkovitosti radnika itd. Kad nešto diktira zakon, onda se kršenje o njega i kažnjava. Da li se u Vašem građevinskom poduzeću provodi testiranje na alkohol? Kako bi to utjecalo na Vas i Vase zaposlenike? Sve se to radi isključivo s ciljem sprečavanja da se radnik na radnom mjestu ne ozljedi ili da ne dovede u opasnost svoje kolege na poslu. Na raspolaganju imate alkotester marke[u] AlcoSafe KX 2000 koji detektira do 4.0‰ alkohola u krvi, [/u]visoke je preciznosti i jednostavan za rukovanje te se odlikuje naprednom DECT I EVT tehnologijom. Njegova cijena je ukupno 549.99 kn u i cijenu je uključena besplatna dostava na Vašu adresu.

Danijel Paliska t.o. Kairos Strossmayerova 2 51000 Rijeka [u]www.alkotesteri.net info@alkotesteri.net[/u] + 385 (0)51 619 866 + 385 (0)95 85 22 567

Materijali