Ulaz za korisnike

Aluminijske karniše

|
Aluminijske karniše
 
Aluminijske karniše
Za pokretanje posmičnih zavjesa nude se karniše koje imaju iznimno dobro izrađene unutarnje vodilice.
Zato je još važnije kada su karniše za zavjese od aluminija usklađene s kliznim kvačicama za nabore koje su također sastavni dio pribora za karniše.

Lagano pokretljivost zavjesa mora biti sama po sebi razumljiva. Kod aluminijskih karniša koje mi nudimo velika vrijednost polaže se na kvalitetnu izradu i perfektnu kompatibilnost karniša za zavjese i klizača. Unutarnji sistemi vodilica konstruirani su tako da vodilica ima široki otvor. Ta širina vodilice ima prednost što kvačice za nabore ne zapinju prilikom pomjeranja zavjesa u karniši. Isto vrijedi za panelne vodilice koje na početku karniše također imaju x-klizače.

Uredno obrađena površina unutarnje vodilice dodatno doprinosi bešumnom i laganom pomjeranju zavjesa. Kao i karniše za zavjese tako su i unutarnje vodilice jednako dobro izrađene jer vrijede isti zahtjevi u pogledu kvalitete kao i kod zavjesa. Osim dobre kvalitete jednako je važna i stabilnost. Materijal aluminij postavlja nove standarde. Osim iznimne stabilnosti aluminij je postojan na koroziju te praškastim premazivanjem dobiva različite boje. U području karniša i profila za zavjese nude se uglavnom dvije boje. To su aluminij siva i bijela boja. Praškasti premaz koji osigurava bijelu boju iznimno je robustan i izdržljiv.

Sljedeća važna točka koju ne možemo prešutjeti jesu različite veličine karniša za zavjese . Tako se mogu naručiti standardne dimenzije, po želji međutim moguća je i specijalna izrada po mjeri. Za veće objekte proizvode se dužine prema zadanim dimenzijama.

Tako se izrađuju specijalne stropne klipse ili zidni kutni elementi. Obje varijante montiraju se brzo i jednostavno te daju karnišama neophodnu stabilnost , čak i kada se na aluminijske karniše postavljaju teške zavjese. Višestruka pokretljivost podržava najrazličitije individualne ideje za dekoraciju prozora. Tako se uz malo truda i troškova na jednu karnišu mogu postaviti posmične zavjese u različitim bojama Panelne vodilice koje su sastavni dio pribora mogu se čak spajati međusobno te se na taj način zavjese pomjeranju samo jednim radnim korakom.

Materijali