Ulaz za korisnike

AMBIENTA, 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

AMBIENTA, 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije
 
AMBIENTA, 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije
AMBIENTA, 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, uspješan i atraktivan međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, vodeći je sajam u ovom dijelu Europe.

AMBIENTA je važno mjesto susreta proizvođača i trgovaca namještajem, poslovnih ljudi, stručnjaka i medija - mjesto cjelokupne ponude i potražnje. Niz godina, pored hrvatskog tržišta, značajna je i za tržišta Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, te za talijansko, poljsko, mađarsko, austrijsko i njemačko tržište.

Sajam se prostire na više od 38.000 četvornih metara izložbenog prostora u 10 paviljona uz sudjelovanje 341
izlagača
iz 25 zemalja svijeta (Andora, Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Češke, Francuske, Hrvatske, Indije, Irske, Italije, Japana, Libanona, Malezije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD, Slovačke, Slovenije,  Srbije, Španjolske i Švedske, Turska).

AMBIENTA je sve važnija i za razvoj kulture stanovanja uopće, pa uz proizvođače namještaja, okuplja i izlagače proizvoda za uređenje interijera, proizvođače i trgovce repromaterijala, alata i strojeva za drvnu industriju. Na sajmu će ugledni stručnjaci i
znanstvenici prenijeti svoja iskustva i znanja sudionicima stručnih skupova koje organizira Zagrebački velesajam u suradnji sa Šumarskih fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskim šumama i drugim partnerima.

AMBIENTA 2012 objedinit će tri osnovne tematske cjeline: namještaj (namještaj za stanovanje; namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice; uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata); proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje; repromaterijali te strojevi i alati za drvnu industriju.

Sve to očekuje posjetitelje na jednom mjestu po povoljnijim cijenama –  i do 50 posto!

AMBIENTA se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Sajam će pratiti sadržajan i bogat stručni program od kojih posebno ističemo:

Stručni program ovogodišnje AMBIENTE počinje Poslovnim klubom - tradicionalnim susretom gospodarstvenika iz drvnog sektora s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske sa temom: „Mogućnosti hrvatske drvne industrije na tržištu EU“.

23. Međunarodno znanstveno savjetovanje „DRVO JE PRVO – znanjem i tehnologijom do konkurentnosti sektora
šumarstva i prerade drva“,
Skup arhitekata „Energetska učinkovitost pri projektiranju hotela“, Stručni skup za nastavnike srednjih škola u Obrazovnom podsektoru – prerada i obrada drva „Dizajn namještaja“ i Stručna predavanja za područje šumarstva i drvne industrije.

Nacionalno natjecanje parketara (podopolagača)

Hrvatska je četvrti proizvođač masivnog parketa u svijetu! Po 4. put održava se nacionalno natjecanje parketara- podopolagača u Hrvatskoj u cilju edukacije ljudi ali i želja da se osvijesti vrijednost i značaj drvetakao sirovine koju Hrvatska ima za korištenje.

Najveća baterijska svjetiljka na Ambienti – Guinnessov rekord

Ove godine premijerno u Hrvatskoj, na Ambienti će se izložit najveća baterijska svjetiljka na svijetu. Guinnessova knjiga
rekorda uvrstila ju je kao najveću takve vrste u svijetu.

Četiri metra duga svjetiljka dobila je Guinnessov certifikat kao najveća baterijska svjetiljka na svijetu. Ima 19 snažnih LED
svjetiljki, potrošnja struje je 1000 watta, a LED svjetla su roka trajanja od 100.000 sati, što iznosi 11 godina neprekinutog svjetla. U njezinu izradu uloženo je 230 sati rada.

I ove godine izlagačima se dodjeljuju priznanja, prestižne nagrade za kvalitetu za najuspješnije oblikovane i tehnološki izrađene proizvode - MOBIL OPTIMUM.

Kategorije:

-  oprema za unutarnje i vanjsko uređenje

-  namještaj za opremanje stanova i javnih prostorija

Nagrade:

-  Zlatna plaketa MOBIL OPTIMUM

-  Srebrna plaketa MOBIL OPTIMUM

-  Brončana plaketa MOBIL OPTIMUM

Nagradna igra za posjetitelje i nagradni kviz na Facebook tranici „Sajam AMBIENTA“

Nagradna igra u kojoj sudjeluju posjetitelji s kupljenom ulaznicom i točno ispunjenim anketnim upitnikom s pitanjima o sponzorima dnevnih nagrada. Izvlačenje dobitnika vrijednih nagrada predviđeno je svaki dan uz već tradicionalni nastup naše
poznate Klape Ragusa.

Svečano otvorenje:

Očekuje se da će AMBIENTU otvoriti Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede Republike Hrvatske,10. listopada 2011. u 10.00 sati u paviljonu 10a.

Dodjela priznanja izlagačima:

Tradicionalna priznanja izlagačima za uspješnost nastupa (pohvale, priznanja za visoku razinu ukupnog nastupa, priznanje za dizajn i diplome) dodijelit će se u petak,  12. listopada o.g. u 13.00 sati.

Radno vrijeme Sajma:       
09.00 do 19.00 sati

Cijene ulaznica:

ulaznica za jednokratni posjet                                                                     30,00 kn

ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenatai umirovljenika                    15,00 kn

stalna ulaznica za sve dane sajma                                                               80,00 kn

katalog “Ambienta”                                                                                    10,00 kn

Za posjetitelje su otvoreni glavni Južni i ulaz Zapad I ispred kojih su smještene i blagajne za kupnju ulaznica.

Pogodnosti za posjetitelje:

Croatia Airlines posjetiteljima sajma odobrava popuste na cijene zrakoplovnih karata na međunarodnim linijama. Sve detaljne obavijesti mogu se dobiti u poslovnicama kompanije ili na tel. 01/ 6160 126.

Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

Press centar:

Nalazi se u Južnom ulazu Zagrebačkoga velesajma (I. kat) i na usluzi je novinarima svakoga dana trajanja sajmova, od 10,00 do 19,00 sati.

Telefoni: 01/6554-306, 6503-524, fax: 01/6523-291 www.zv.hr/ambienta

Materijali

 • 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

10.-14. 10. 2012.
      
PROGRAM STRUČNIH I POPRATNIH DOGAĐANJA

  39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije 10.-14. 10. 2012. ...

 • AMBIENTA12 - popis nagrada za katalog.pdf

  AMBIENTA12 - popis nagrada za katalog.pdf