Ulaz za korisnike

AMBIENTA, jubilarni 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće

|
AMBIENTA, jubilarni 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće
 
AMBIENTA, jubilarni 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće
40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, uspješan i atraktivan međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i

AMBIENTA ove godine obilježava: 40 godina održavanja Sajma namještaja i 30 godina održavanja sajma pod imenom AMBIENTA; 30 godina MOBIL OPTIMUMA; 5. Nacionalno natjecanje podopolagača; 15 godina postojanja Bernarde d.o.o., ali i 15 godina njezinog kontinuiranog nastupa na AMBIENTI kao i 15 godina kontinuiranog nastupa Klape Ragusa na AMBIENTI koja će tim povodom u petak, 18.10. u 20,00 sati održati i koncert u Kongresnoj dvorani ZV-a.

Sajam se prostire na više od 32.000 četvornih metara izložbenog prostora u 8 paviljona uz sudjelovanje 257 izlagača iz 28 zemalja svijeta (Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke, Čile, Etiopije, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Kine, Kostarike, Makau-Kina, Malezije, Malte, Mađarske, Njemačke, Perua, Poljske, Ruske Federacije, Rumunjske, Singapura, Slovenije, Srbije, Švedske, Švicarske, Tajlanda i Turske).

AMBIENTA objedinjuje dvije osnovne tematske cjeline: namještaj (namještaj za stanovanje; namještaj i oprema za kuhinje i kupaonice; uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata) i proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje (vrata, prozori, kamini, tepisi parketi, vrtni namještaj, keramika, rasvjeta).

Pokrovitelj AMBIENTE je Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske. AMBIENTA, tržišno potvrđen sajamski lider u ovom dijelu Europe, sajam s karakterom poslovne perfekcije, pozicioniran kao središnje mjesto okupljanja cjelokupne ponude i potražnje, proizvođača, trgovaca, poslovnih ljudi i stručnjaka za područje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Sajam će pratiti sadržajan i bogat stručni program od kojih posebno ističemo:

1 Stručni program ovogodišnje AMBIENTE počinje Poslovnim klubom - tradicionalnim susretom gospodarstvenika iz drvnog sektora s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske.

Iz niza stručnih skupova, okruglih stolova, brojnih profesionalnih savjetovanja, prezentacija, demonstracija proizvoda i usluga, savjeta dizajnera izdvajamo:

- Stručna predavanja za područje šumarstva i drvne industrije „Natura 2000 – koncept i mjere provedbe“, 17.10.2013.

- 24. međunarodno znanstveno savjetovanje na temu „DRVO JE PRVO - materijal, tehnologija i projektiranje u funkciji korisnika, 18.10.2013.

- Stručni skup za nastavnike srednjih škola u Obrazovnom sektoru šumarstvo, prerada i obrada drva: „Obrazovanje usklađeno s potrebama tržišta rada”, 19.10.2013.

Svakodnevne atrakcije za posjetitelje sastavni su dio AMBIENTE od kojih izdvajamo:

- MIKS '13 - Međunarodna izložba keramike i stakla

- Prezentacija projekta „DRVO JE PRVO“

- Izložba „ZziD – hrvatski industrijski dizajn“

- Izložba „Moderan hrvatski ured“

- Izložba „Tradicijske igračke Hrvatskog zagorja“ uz prezentaciju projekta „Dajmo djeci korijenje i krila“

- Prezentacija laboratorija i radova studenata Sveučilišta u Zagrebu Šumarskog Fakulteta

- Izložba završnih radova učenika Odjela unutrašnje arhitekture, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

- Izložba škola i radova učenika drvodjeljskih škola – „Uporabni i dekorativni predmeti od drva“

- Izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i to Odjela keramike,

Tekstila, Kiparstva, Aranžerstva i scenografije, Grafičkog dizajna, Slikarstva, Fotografije i Metala

- 5. nacionalno natjecanje podopolagača

- Međunarodna izložba slika inspiriranih Picassom „Hommage Picassu“

- Radionica i igraonica za djecu

Izložba članova ZziD - Hrvatski industrijski dizajn

2 U cilju promocije industrijskog dizajna ova izložba predstavlja pozitivne primjere suradnji i kreativnih rješenja između tvrtki proizvođača i dizajnera, članova Zajednice za industrijski dizajn HGK. O autorima i njihovim projektima više u prilogu.

Šumarski fakultet

Šumarski fakultet 20. listopada ove godine proslaviti će 115 godina šumarske i 65 godina drvnotehnološke nastave. Na 108 m2 izložbenog prostora u paviljonu 9, Šumarski fakultet na ovogodišnjoj Ambienti predstavlja se u dva dijela. U prvom dijelu predstavlja sve znanstveno-nastavne i stručne laboratorije šumarskog i drvnotehnološkog odsjeka s ciljem upoznavanja gostiju sajma i izlagače sa djelatnošću laboratorija. U drugom dijelu, kao svoju nastavnu djelatnost, predstavlja radove svojih studenata kroz izlaganje njihovih radova i dostignuća. (cjelovit program stručno-popratnih događanja u prilogu)

AMBIENTA misli na Vas - 12 tona peleta za najsretnijeg posjetitelja!

Nagradna igra za posjetitelje - svakodnevno izvlačenje dobitnika vrijednih nagrada. I dalje se nastavlja nacionalna kampanja za upotrebu vrlo korisnih i ekološki prihvatljivih peleta pa će i ove godine na Ambienti najsretniji posjetitelj/ica otići kući sa 12 tona peleta! a u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera, Udruge proizvođača peleta, briketa i drvne biomase!

U nagradnoj igri sudjeluju svi posjetitelji koji su od prvog dana sajma do početka izvlačenja dobitnika ubacili ispunjene kupone u za to predviđene i označene kutije. Izvlačenje će biti posljednjeg dana sajma, u nedjelju 20. 10. 2013.

I na ovogodišnjoj AMBIENTI stručni sud dodjeljuje priznanja izlagačima, prestižne nagrade za kvalitetu za najuspješnije oblikovanje i tehnološki izrađene proizvode - MOBIL OPTIMUM

Proizvodi označeni znakom Mobil Optimum proizvodi su garantirane kvalitete! Oznaka MOBIL OPTIMUM uključuje visoku kvalitetu proizvoda utvrđenu po svim kriterijima koje proizvod ima. Ocjenjivani su materijal i konstrukcijska rješenja, tehnologija izrade i kvaliteta proizvoda, dizajn proizvoda i tržišnost i eksploatibilnost proizvoda.

Kategorije:

- oprema za unutarnje i vanjsko uređenje

- namještaj za opremanje stanova i javnih prostorija

3 Nagrade:

- Zlatna plaketa MOBIL OPTIMUM

- Srebrna plaketa MOBIL OPTIMUM

- Brončana plaketa MOBIL OPTIMUM

Nagradna igra za posjetitelje i nagradni kviz na Facebook stranici www.facebook.com/ambienta.zagreb

Svečano otvorenje:

Očekuje se da će AMBIENTU otvoriti gospodin Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede Republike Hrvatske 16. listopada 2013. u 10.00 sati u paviljonu 8A.

Dodjela priznanja izlagačima:

Tradicionalna priznanja izlagačima za uspješnost nastupa (pohvale, priznanja za visoku razinu ukupnog nastupa, priznanje za dizajn i diplome) dodijelit će se u petak, 18. listopada o.g. u 13.00 sati.

Radno vrijeme Sajma: 09.00 do 19.00 sati

Cijene ulaznica:

ulaznica za jednokratni posjet 20,00 kn

paket od dvije jednokratne ulaznice za par 30,00 kn

ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 10,00 kn

stalna ulaznica za sve dane sajma 50,00 kn katalog “Ambienta” 10,00 kn

Za organizirane grupe od 25 i više posjetitelja odobravamo popust od 20% na naznačene pojedinačne cijene ulaznica.

Pogodnosti za posjetitelje:

Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

4 Hertz rent a car: za izlagače 25% popusta, za posjetitelje 15% popusta

16. – 20. 10. 2013.

Zagrebački velesajam!

www.zv.hr/ambienta www.facebook.com/ambienta.zagreb

Materijali