Ulaz za korisnike

ARCHIsquad predstavlja ciklus predavanja IZVAN FOKUSA : ARHITEKTURA DAVANJA

|
ARCHIsquad predstavlja ciklus predavanja IZVAN FOKUSA : ARHITEKTURA DAVANJA
 
ARCHIsquad predstavlja ciklus predavanja IZVAN FOKUSA : ARHITEKTURA DAVANJA
AFRIČKI SNOVI - Emilio Caravatti (Italija)

AFRIČKI SNOVI - Emilio Caravatti (Italija) 26.4.2007. četvrtak, 20.00 h, Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Velika dvorana Arhitekt Emilio Caravatti već godinama gradi objekte u Africi (Burkina Faso, Mali) nužne za funkcioniranje pojedinih zajednica ( škola, knjižnica, katedrala, socijalni centar ).

Predavanjem će prikazati spoj europskog naslijeđa i obrazovanja u prožimanju sa specifičnom lokalnom arhitektonskom i građevinskom praksom Afrike.

Pristup temi ima izrazito socijalno-poticajno značenje za te sredine gdje njihovi graditelji kroz rad zarađuju i stječu nova znanja. Arhitekt u ulozi društvenog pokretača, uz zajednicu , svaki put uspijeva stvoriti čarobna nova mjesta susreta raznovrsnih znanja i tradicija.

E.Caravatti živi i radi u Monzi gdje je sa svojim malim uredom dosad realizirao mnoge projekte u Italiji te sudjelovao na nizu izložaba.

više na: www.emiliocaravatti.it

ARCHIsquad je nevladina neprofitna udruga apsolvenata i mladih arhitekata iz Zagreba koja se bavi problemima socijalne arhitekture. Cilj i svrha djelovanja Udruge unaprijeđenje je kvalitete življenja socijalno ugroženih skupina i stanovništva kroz djelovanje na području arhitekture i dizajna.

Primarna aktivnost grupe dijagnosticiranje je prostornih, socijalnih, kulturnih i ekonomskih problema, te predlaganje konkretnih operativnih modela rješenja.

Uz to, ARCHIsquad se bavi edukacijom i informiranjem o socijalnim inicijativama u arhitekturi i dizajnu, organiziranjem predavanja i radionica, kao i senzibiliziranjem javnosti za goruće društvene probleme i učenjem solidarnosti.

projekt podržali: Arhitektonski fakultet u Zagrebu, D A Z, UPI-2M, Ai, ORIS

najave sljedećih predavanja:

10.5.2007 Jean-Philippe Vassal : SITUACIJE LUKSUZA

24.5.2007 Peter Fattinger : GRADITI BOLJI SVIJET

PROJEKT www.ORIS.hr

Materijali