Ulaz za korisnike

Arhitektonske kuće

|
Arhitektonske kuće
 
Arhitektonske kuće
Arhitektonske kuće

Arhitektonska kuća se projektira prema Vašim individualnim željama i zamislima u okvirima postojećeg građevinskog zemljišta. Mogući tipovi su samostalne obiteljske kuće, obiteljske kuće za više obitelji, duplex-kuće, kuće u nizu i sl.

Priopćite arhitekti Vaše želje u pogledu oblika kuće, oblikovanja, tlocrta i opremanja. On preuzima umjetničko, tehničko i ekonomsko projektiranje te nadgleda tijek gradnje. Njegovim aktivnim sudjelovanjem u gradnji kakvu Vi želite, možete reducirati financijske troškove.

Gotove kuće (moguće i kao blok-kuće) nude prednost zbog kratkih rokova gradnje, koje se grade u pravilu uz prethodno utvrđenu fiksnu cijenu. Odabir se vrši iz bogate ponude osnovnih tipova i varijanti, prema individualnim zamislima i arhitektonskim nacrtima. Na tržištu se mogu dobiti i građevinski sustavi po sistemu uradi sam.

Veliki dio gotovih kuća se bazira na načinu gradnje drvenim okvirima. Sredinom 90-tih godina je, američki i skandinavski način drvene gradnje, prilagođen zahtjevima njemačkog tržišta. Daljni razvoj je iskristalizirao standarde, koji su se etablirali u konkurenciji različitih načina gradnje. Proizvođači drvenih okvira su uglavnom regionalno aktivna poduzeća za proizvodnju drvenih konstrukcija i tesari. Tako su se već razvili drveni građevinski elementi, koji se mogu transportirati na gradilište zajedno s oblogama fasada. Tvornice koje podliježu kontroli neovisnih ispitnih instituta, smiju isporučivati. Konstrukcije zatvorene s obje strane. Prednost se daje uglavnom konstrukcijama koje su difuzijski otvorene, koje sadrže otraga ventilirane obloge vanjskih zidova (drvo, žbuka), ili obloženi zidovi kao zaštita od atmosferilija. Razvojem konstrukcija od drvenih okvira razvile su se i nove vrste drvenih materijala (npr. OSB-ploče, konstrukcijsko puno drvo, ploče od drvenih vlakana i sl.)

Proizvođač naravno preuzima i obvezu dodatnih radova, npr. montaža podruma. Vodite računa o obimu izvođenja radova koji je dogovoren ugovorom o kupnji gotove kuće. Isti mora biti prethodno perfektuiran u svim detaljima. Kako bi mogli napraviti realnu usporedbu cijena iz više različitih ponuda, ali i u odnosu na kuću izgrađenu na konvencionalan način treba voditi računa naročito o: obimu isporuka i izvođenju radova uključivši opremanje, vrstu i kvalitet konstrukcije, solidnost obrade kao i kompletnost i kvalitetu opreme. Fiksna cijena se utvrđuje isključivo na osnovu utvrđivanja svih detalja. Ugovorno svakako treba osigurati garanciju termina, vrijeme isporuke i gradnje.

Materijali