Ulaz za korisnike

Armature – čišćenje i njega

|
Armature – čišćenje i njega
 
Armature – čišćenje i njega
Pored visoke kvalitete, svim armaturama je potrebna temeljita njega površine. Isto vrijede kako za kromirane tako i za armature u boji (npr. bijele), te galvanski obrađene armature od plemenitih kovina (plemeniti mesing, zlato, itd.)

Kako biste dugo uživali u visokokvalitetnoj površini, trebali biste znati slijedeći i na isto obratiti pozornost:

Voda ostavlja, nakon što se na armaturi osuši ružne mrlje od kamenca. Zbog toga bi bilo idealno kada biste nakon svake uporabe vodu obrisali mekanom krpicom ili kožicom za brisanje stakla. Za besprijekornu čistoću armatura dovoljno je iste čistiti neutralnom tečnošću ili nekim blagim sredstvom za čišćenje.

Ne smiju se rabiti sredstva za čišćenje koji ostavljaju ogrebotine, nagrizajuća ili kisela sredstva za čišćenje (kao npr. sredstva koja sadrže ocat). I spužvice za čišćenje s grubom površinom oštećuju površinu armature.

Armature – zaštita od kamenca

Stvaranje naslaga kamenca u kupaonici – posebno u regijama s vodom, koja sadrži mnogo kamenca – predstavlja problem. Kamenac ne ostavlja samo ružne mrlje na armaturi i keramici nego može prouzrokovati i velike štete na namještaju u kupaonici.

Za tuš slušalicu, koja je začepljena kamencem, ima jednostavno rješenje. Načelno postoje razni sistemi čišćenja, koji se nude za zaštitu tuš slušalice od kamenca. Proizvodi pojedinih proizvođača razliku su. Međutim kod vodećih proizvođača možete (za razliku od jeftinih proizvođača) biti sigurni kako su proizvodi dugoročni i pouzdani.

Elastične sapnice mogu se jednostavno i pouzdano očistiti od kamenca i tako dugo vremena zadržavaju funkciju formiranja mlaza.

Armature – funkcija štednje, voda

Sa slijedećim funkcijama štednje možete osjetno smanjiti potrošnju vode i energije za toplu vodu i uštedjeti novac!

Regulatori protoka

Regulatori protoka – regulatori količine (konstantno stanje) ili graničnik instaliraju se npr. kod umivaonika. Kod nekih proizvođača armature se serijske proizvode s navedenim regulatorima.

Uporabom regulatora protoka može se postići ušteda od 50% vode. Regulatori količine neovisno od tlaku vodu, drže konstantnu potrošnju. Preporučeni protok iznosi max. 9 l/min.

Jednoručna miješalica s eko funkcijom (Eko-cilindrična posuda)

1. Podešavanje položaja ručice – do sredine = hladna voda

2. Kočnica tople vode: osjetni otpor kod okretanja na područje tople vode - cca. 33% uštede energije.

3. Količinska kočnica: pri podizanju ručice osjetni otpor preko zone za štednju od 9 l/min; ili drugi sistemi. Štedi cca. 30% vode i energije.

Samo zatvarajuće armature (električne armature)

Dotok vode se automatski isključi. Vrijeme ili količina vode može se tako namjestiti da se i do 70 % troši manje vode. Količina i vrijeme dotoka vode mogu se individualno odrediti.

Termostat baterija s eko funkcijom

1. Količinska blokada: Funkcija štednje namjesti se na 50% protoka vode. Komu je potrebno više vode može određenim gumbom deblokirati funkciju štednje.

2. Blokada tople vode: fiksira najveću temperaturu između 38 do 40 °C.

3. Točno određivanje temperature: ušteda vode i energije, jer se miješanje vode ne mora ručno obavljati. Voda teče odmah u željenoj temperaturi, koja i pri različitim tlakovima ostaje ista.

Materijali