Ulaz za korisnike

Atraktivne izložbe umjetnika i školaraca

|
Atraktivne izložbe umjetnika i školaraca
 
Atraktivne izložbe umjetnika i školaraca
Već tradicionalno, uz međunarodni sajam namještaja i unutarnjeg uređenja, održavaju se i izložbe umjetničkih radova od slika i keramike pa do skulptura od drva i raznih metala.

U prolazu između paviljona 10 i 11 Zagrebačkog velesajma postavljena je dvanaesta po redu izložba keramike MIKS - međunarodna izložba keramike i stakla. Hrvatski keramičar i kipar Hanibal Salvaro izabrao je 50 radova najboljih umjetnika-keramičara iz trideset zemalja svijeta.

Stotinjak  izložaka keramike prezentiraju i učenici Odjela keramike zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna pod nazivom - Objekti i sitnice za dom. Iz iste škole izloženi su i završni radovi  Odjela unutrašnje arhitekture, a s kiparskog odjela postavljena je izložba - Drvene forme i analize uporabnih predmeta.

U paviljonu 10 postavljena je izložba dvadesetak  radova studenata  za dizajn  i radova učenika i nastavnika Šumarskog fakulteta. S tekstilnog odjela Škole primjene umjetnosti i dizajna  izloženo je dvadeset radova pod zajedničkim nazivom Tapiserije i tkanje.

U organizaciji Šumarskog fakulteta Zagreb, InnovaWooda i Zagrebačkog velesajma organizirana je izložba postera s tematikom drva.

Ovom treba dodati i velik broj različitih predmeta, od svjetiljki, slika i skulptura  s autorskim potpisom akademskih umjetnika koje su sastavni dio izložbenih prostora pojedinih izlagača namještaja.

www.zv.hr/ambienta

Materijali