Ulaz za korisnike

Atraktivno dekorirajte dom

Atraktivno dekorirajte dom
 
Atraktivno dekorirajte dom
Dekoracije su izuzetno važne pri uređenju doma, jer daju završni šarm i konačan identitet prostoru. Obzirom da najčešće nisu fiksni elementi, periodičnim promjenama dekoracija, možete mijenjati ugođaj svog doma.

Ukoliko si niste ispunili sve želje pri odabiru namještaja, dekoracijama  možete uspješno upotpuniti dojam i sliku prostora učiniti bliskijom svojim željama. Dekoracije daju snažan „pečat“ interijeru, a često mu određuju i stilsku pripadnost. Detalje, koji dekoriraju prostor, treba odabrati pažljivo kako bi se željeni dojam naglasio, a ne ugušio pogrešnim odabirom ili viškom predmeta.

Najčešći dekorativni predmeti su umjetničke slike i skupture. Slike treba postaviti skladno u odnosu na površinu zida na koju se smještaju kao i u odnosu na visoke elemente namještaja u prostoru. Velike umjetničke slike, koje dominiraju svojom individualnom postavom na zidu, izgledaju vrlo moćno u prostoru kao i skulpture većih dimenzija, smještene slobodno u prostor. Umjetnička djela u službi dekoracija doma su nepogrešiv odabir.

Aranžmani od suhog cvijeća su oduvijek bili populani, a u modernim izvedbama, uz dekorativne lončanice  ili , postaju pravi ukras prostora. Osim manjih aranžmana, u trendu su oni većih dimenzija za koje je potrebno osigurati kompletan kutak prostora. Dnevni boravak ili blagovaonica, prava su mjesta za dekoracije suhim biljem i cvijećem, ali vrlo dobro će se uklopiti i u spavaću sobu ili ulazni prostor doma.

Zelenilo u svakom domu predstavlja izuzetan ukras, no kao dekoracija je preporučljivo za one koji će mu se s pažnjom posvetiti. Iako traži određenu brigu, zelenilo svojom prisutnošću na poseban način ispunjava prostor. Nije ga preporučljivo smještati u dječje ili spavaće sobe, tj. općenito u prostore namjenjene spavanju. Većih ili manjih dimenzija, naći će svoje mjesto u svakom domu i unijeti dašak žive prirode u njega.

Odlični dekorativni predmeti su ogledala, koja svojim prisustvom mogu optički povećati prostor ili ga dodatno osvijetliti refleksijom. Veća ili manja ogledala s atraktivnim okvirima mogu stajati samostalno na istaknutim zidovima, iznad komoda ili biti integrirana s namještajem. Ogledalo može biti sastavljeno od manjih komada i tako doista postati ukras, a ne predmet za ogledanje.

Efektne dekoracije prostora postižu se stojećim lampama, koje ga ukrašavaju svojim dizajnom i svjetlošću koju raspršuju u prostor. Velika rasvjetna tijela su jako popularna posljednjih godina, pa je stoga lampa većih dimenzija obavezan element dnevnih boravaka, blagovaonica i ostalih soba. Dizajn i stil lampe može biti neovisan o ostatku namještaja, a pogotovo kada se lampa tretira kao ukrasni predmet, a ne samo svjetlosni.

Efektan način dekoriranja dječjih soba je stvaranje „dekorativnog zida“ – tj. mjesta gdje će djeca izlagati vlastite radove i tako odrediti identitet svoje sobe. Dio zida možete obložiti na način da postane ploča za crtanje na kojoj će se svakodnevno stvarati nove kreacije i ukrasi. Ovaj maštovit način dekoriranje rado će prihvatiti svako dijete!

Izuzetno trendovska dekoracija prostora su jelenji rogovi kao i rogovi ostalih životinja u prirodnom ili stiliziranom obliku! Konačno će svi oni koji su godinama čuvali svoje trofeje i bili pomalo neshvaćeni, doći na svoje i s ponosom ih izložiti. Rogovi se mogu postaviti u svim prostorijama i uklopiti sa svim stilovima uređenja. Uz rustikalni, idealno se uklapaju u moderne minimalističke načine uređenja.

Ukrasne kreacije mogu biti vrlo maštovite, prilagođene pojedincu koji u svom domu želi izraziti sebe, svoje hobije i sklonosti. Budite originalni, osim standardnih ukrasnih predmeta, koje možete kupiti, napravite sami nešto posebno, čime ćete iznenaditi i sebe i druge te svoj dom učiniti posebnim.www.interijerNET.hr

Materijali