Ulaz za korisnike

Aukcijom prikupljeno 111 tisuća kuna za kupnju mamografa

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Zagreb, 08. travnja, 2008. – Na sinoć održanoj dobrotvornoj aukciji koju je organizirala udruga za borbu protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska, u suradnji s partnerima - Gorenjem i Zlatarnom Celje, prikupljeno je 111 tisuća kuna za kupnju mamografa za Opću bolnicu Varaždin. Ružičasti model Gorenje hladnjaka Old Timer, ukrašen ukrasnom vrpcom od bijelog zlata koju je izradila Zlatarna Celje, za 75 tisuća kuna kupio je Đuro Bohnec, vlasnik Mljekare Bohnec , a dvije srebrne vrpce po 18 tisuća kuna kupili su Nada Restek - Samardžija iz tvrtke Roche i Božidar Ledinko iz tvrtke Galko. Aukciju je vodila Karmela Vukov – Colić, Kraljevi ulice izveli su glazbeni program, a hotel International omogućio je prostor za aukciju.

''Iznos prikupljen aukcijom je velik doprinos borbi protiv raka dojke koji je izlječiv u ranoj fazi u čak 90 posto slučajeva, a pokazalo se da u Hrvatskoj ima premali broj mamografa, vrijednog aparata koji je ključan u otkrivanju te bolesti od koje obolijeva sve veći broj žena u Hrvatskoj. Zahvalni smo našim partnerima Gorenju i Zlatarni Celje što su s nama organizirali ovu aukciju te onima koji su izdvojili sredstva na današnjoj aukciji.'' - izjavila je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, dr. Nada Kraljević, prilikom preuzimanja hladnjaka. Gorenje je u okviru sličnih projekata u kojem je bilo izrađeno 5 vrhunskih hladnjaka namijenjenih isključivo za dobrotvorne aukcije, dosad pomoglo prikupiti oko 150 tisuća eura za dobrotvorne svrhe. ''Akciju 'Ružičasti hladnjak' pokrenuli smo lani i najprije održali u Sloveniji, gdje smo u suradnji s Udrugom Europa Donna i Zlatarnom Celje prikupili također lijepu svotu za Bolnicu Celje. U Gorenju smo svjesni da je pored stvaranja vrijednosti dioničarima i te kako važno društveno odgovorno djelovanje i skrb za čovjeka. Drago nam je što su prisutni gospodarstvenici pokazali kako dijele to mišljenje s nama. '' – izjavila je članica Uprave Gorenja, Mirjana Dimc - Perko. Dosadašnja suradnja triju partnera započeta u Sloveniji i Hrvatskoj nastavit će se i u drugim europskim državama u kojima Europa Donna ima podružnice.

Europa Donna je neovisna i neprofitna organizacija koja radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju te se zauzima za povećanje sredstava za istraživanje same bolesti. Europa Donna ima podružnice u 40 zemalja i u Hrvatskoj je prisutna već 15 godina. Europa Donna Hrvatska (EDH) 1999. godine se odijelila od Hrvatske lige protiv raka te djeluje kao samostalna, humanitarna udruga za borbu protiv raka dojke i promicanje kvalitete liječenja te bolesti. EDH je zaslužna za nabavu mobilnih mamografa koji su sada u vlasništvu Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba te je jedna od inicijatora peticije za pokretanje Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke koji se trenutno provodi u cijeloj Hrvatskoj. Program ranog otkrivanja raka dojke provodi se u samo 11 od 40 zemalja članica Europske koalicije Europa Donna. O Gorenju: Gorenje d.d. sa sjedištem u Velenju, Slovenija, ima više od 55 – godišnju tradiciju u proizvodnji i prodaji kućanskih aparata i jedan je od šest najvećih proizvođača kućanskih aparata u Europi s 4 posto tržišnog udjela. Gorenje je najveći slovenski izvoznik koji svoje proizvode prodaje u 70 država svijeta te zapošljava oko 11.500 ljudi. Gorenje je predvodnik trendova u inovativnosti proizvoda za dom na svijetu te izuzetno mnogo ulaže u kvalitetu i dizajn proizvoda. Tvrtka Gorenje je na hrvatskom tržištu prisutna od samog osnutka. O Zlatarni Celje: Zlatarna Celje, sa sjedištem u Celju, u Sloveniji, ima 160-godišnju tradiciju u proizvodnji vrhunskog nakita prepoznatljivog dizajna te ima svoja predstavništva u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Rusiji i Bjelorusiji.

Kontakt osobe: • Greta Kokot Rajkovič, Gorenje d.d. , Voditeljica produktnog PR-a, tel. 00386 3 899 1662, mob. 00 386 31 359 214, greta.kokot@gorenje.si • Jure Cekuta, Voditelj marketinga, Zlatarna Celje, tel. 00386 3 426 71 00, mob. 00386 51 455 505, jure.cekuta@zlatarnacelje.si • Vikica Švajcer, Europa Donna Hrvatska, mob. 091 542 07 75, vikica.svajcer@zg.t-com.hr • Darija Petric, Millenium promocija, mob. 091 466 96 77, darija.petric@mpr.hr

Materijali