Ulaz za korisnike

Balkonski stolovi koji štede prostor

|
Balkonski stolovi koji štede prostor
 
Balkonski stolovi koji štede prostor
Čim se u proljeće na balkonu pojave prve zrake sunca znači da je došlo vrijeme za postavljanje balkonskog namještaja vani - balkonskih stolova i stolica- kako bi kod kuće uživali u sunčanim satima i ugodnim gril večerima. Ispravan izbor vrtnog ili balkonskog namještaja nije laka zadaća u vremenu kada je ponuda ogromna.

Namještaj od plastike vrlo brzo postaje neugledan , ali zato je jeftin i može se dobiti u svim bojama i oblicima. Drvene garniture nude prirodan ambijent , ali njegovo održavanje je puno zahtjevnije. Naročito ako drveni namještaj cijelo ljeto stoji vani- u tom slučaju u proljeće ga morate nauljiti ili premazati zaštitnim lakom. Osim toga morate voditi računa i o podrijetlu drvenog namještaja kako kupnjom ne biste poticali smanjenje resursa tropskog drveća. Novost na tržištu predstavlja pleteni namještaj od plastike, pun stila ali i robustan. Materijal koji izgleda kao pletivo od vrbovog drveta izrađuje se na zahtjevan način na čeličnom postolju te i u vrtu i na balkonu izgleda vrlo reprezentativno.

Materijal se lako održava, čisti se najobičnijom otopinom sapuna. Polazeći od pretpostavke da je ovakav namještaj i dugovječan, onda je i njegova cijena primjerena. Nešto cjenovno povoljniji, ali robusniji i lak za održavanje je namještaj od čeličnog pletiva praškasto premazan. Uz odgovarajući oslonac i ovaj namještaj je udoban i stabilan. Inovativno je pletivo od prirodnih materijala kao što je impregnirani, uvijeni papir za kojeg proizvođač daje garanciju od 3 godine. Donju konstrukciju čini praškasto premazana čelična cijev. Ovaj namještaj pogodan je i za unutarnje prostore recimo za zimske vrtove.

Materijali