Ulaz za korisnike

Bambus ograde

|
Bambus ograde
 
Bambus ograde
Bambus prirodna ograda probila se među vodeće alternative ograđivanja posjeda i zaštite od pogleda. Bambus kao materijal ispunjava sve preduvjete koji dolaze u obzir za montažu stabilne ograde. Elementi od ovog materijala posjeduju iznimnu čvrstoću te raspolažu dobrom elastičnošću.

Ograda od bambusa izaziva polemike- neki su jako zadovoljni, neki opet nikako ne vole izgled tih cjevčica. Onaj tko se odluči za ogradu od bambusa daje svom vrtu azijatski akcent. U Japanu vrtove izrađuju po principima i tumačenjima daoističke nauke o četiri elemenata.

Takve vrtove nazivaju zen-vrtovima. Interpretacija bambusa označava savitljivost i stabilnost. Pojedinačni dijelovi koje pokazuje cjevčica bambusa simboliziraju generacije. Kamen, voda, mahovina i stablo drveta predstavljaju ta četiri elementa koji se koriste za uređenje vrta. Za ogradu se koristi više vrsta bambusa: kineski bambus kao što su moso, nigra i boryana, zatim kolumbijska vrsta pod nazivom guadua te indonezijski bambus po imenu vulung.

Ograde se izrađuju od tretiranog i netretiranog bambusovog drveta. Prilikom odabira bambusovog drveta važno je voditi računa o neotrovnom temeljnom tretiranju štetočina i gljivica. Bambus također možete zaštiti premazima laka ili zaštitnog ulja. Za uporabu su najjednostavnije pred-proizvedene ograde u rolama koje se brzo i lako postavljaju. Takve ograde mogu se postavljati i u nekom od kutova unutrašnjosti zimskog vrta čime dobiva na vrijednosti.

U zimskom vrtu često svoje mjesto nalaze i drugi dijelovi namještaja od bambusa. Bambus je svrstan u prirodni obnovljivi materijal. Posječeno bambusovo stablo ponovno raste neviđenom brzinom. Dakle prirodna bio-sirovina velike vrijednosti i jedinstvenog estetskog zračenja. To su sve sigurno dobri razlozi koji govore u prilog ogradi od bambusa.

Pribor kao stupovi, vijci i udarni tuljci također se nalaze u specijaliziranim trgovinama. Stručnjaci u takvim specijaliziranim trgovinama vrše i montažu bambus ograda. Profesionalni savjeti isplate se u svakom slučaju. Od njih ćete sigurno dobiti i dragocjene savjete za održavanje i njegu ograde od bambusa.

Materijali