Ulaz za korisnike

bauMax Hrvatska - otvorenje Karlovac

|
bauMax Hrvatska - otvorenje Karlovac
 
bauMax Hrvatska - otvorenje Karlovac
Razvoj u 2010. Ukupni promet bauMax grupe se u 2010. godini povećao za +7 % na 1,5 Mrd. EUR. Krajem 2010. je bauMax zapošljavao 10.700 suradnika.

150 prodajnih centara u 9 zemalja

Općenito o bauMaxu

Razvoj u 2010. Ukupni promet bauMax grupe se u 2010. godini povećao za +7 % na 1,5 Mrd. EUR. Krajem 2010. je bauMax zapošljavao 10.700 suradnika.

150 prodajnih centara u 9 zemalja

bauMax trenutno ima 150 prodajnih centra u devet država, od toga sedam u Hrvatskoj, 67 u Austriji, 24 u Češkoj, 15 u Slovačkoj, 15 u Mađarskoj, tri u Sloveniji, 13 u Rumunjskoj, četiri u Bugarskoj te dva u Turskoj. S novim otvorenjima u 2010. godini kao i s dogradnjama i preuređenjima, ukupna prodajna površina bauMaxa se povećala na preko jedan milijuna kvadratnih metara. 60% prodajnih površina se nalaze izvan Austrije.

Pogled na 2011.

Različiti gospodarski razvoji u zemljama u kojim posluje bauMax će i u 2011. godini utjecati na razvoj poslovanja. bauMax se je iz tog razloga postavio te definirao težište na područja cijene, asortimana i usluga. Princip je u tome vrlo jednostavan: Kupac je u središtu svih odluka. Cilj je optimalno odgovoriti na različite potrebe kupaca u svim zemljama i pridobiti nove grupe kupaca kao npr. oni koji nisu majstori u Austriji te mali obrtnici CEE zemljama.

Socijalna odgovornost

U tradiciji je bauMaxa definirati uspjeh ne samo u gospodarskom već i u socijalnom i ekološkom smislu, što je ukorijenjeno i u načelima poduzeća te prije više godina i ostvareno u radnoj svakodnevnici. Socijalni koncepti i modeli se ne koriste za to da daju na raspolaganje novac, nego su učinkovito izrađeni za uvođenje održivih promjena. Primjer za to je bauMaxov Humanprogram i sponzoriranje suvremene umjetnosti.

Sponzoriranje moderne umjetnosti

U okviru muzeja Essl bauMax sponzorira modernu umjetnost. Osnivač i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora bauMaxa, Prof. KR Karlheinz Essl, i njegova supruga, Prof. Agnes Essl, već su više od 35 godina aktivni sakupljači moderne umjetnosti. Muzej Essl otvoren je prije 10 godina u Klosterneuburgu kraj Beča. Zbirka sada obuhvaća preko 6.000 dijela međunarodne moderne umjetnosti i spada među najznačajnije privatne zbirke Europe.

Essl Art Award 2011

2005. godine su Muzej Essl i bauMax ustanovili Essl Art Award. Cilj je sponzorirati mlade umjetnike središnje i jugoistočne Europe. Uspjeh projekta se potvrđuje kroz karijeru svakog umjetnika koji će tokom godine primiti nagradu. Za nadolazeću Essl Art Award je od više od 400 kandidata iz sedam zemalja, odabrano 10 nominiranih.

Izložba u Hrvatskoj

10 nominiranih za Essl Art Award u Hrvatskoj pokazuju svoje radove 12. svibnja 2011. u Zagrebu. Odabrani su: Ana Kuzmanic (Mixed Media), Sabina Mikelic (Mixed Media), Martin Mrzljak (Mixed Media), Igor Ruf (Mixed Media), Pavle Pavlovic (slikarstvo), Irena Topic (slikarstvo), Beata Jarzyna (fotografija), Borko Vukosav (fotografija), David Rangogajec (kiparstvo), Stjepan Milas (Video, New Media). Pobjednici prezentiraju svoje radove u prosincu na međunarodnoj izložbi u Essl muzeju u Austriji.

bauMax Humanprogram i Essl Social Prize

Već više od 25 godina bauMax pomaže osobama s posebnim potrebama. Svaki bauMaxov prodajni centar stvara partnerstvo s jednom udrugom osoba s posebnim potrebama, pomaže im ili provodi zajedničke aktivnosti. Također, u bauMaxu je u pojedine timove integrirano više od 250 osoba s posebnim potrebama. Osim toga, sadašnji je predsjednik Uprave bauMaxa, KR Martin Essl, prije tri godine ustanovio Essl Social Prize. Ova međunarodna nagrada, namijenjena je osobama koje učinkovito i uspješno ostvaruju neku izuzetnu privatnu inicijativu na korist društvu te se dodjeljuje jednom godišnje u vrijednosti od 1 milijuna eura.

Humanprogram u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se bauMaxov Humanprogram uspješno provodi. Trenutno svaki od 7 prodajnih centara surađuje s jednom partnerskom organizacijom i zajedno provode određene aktivnosti kao npr. prezentacija robe. 24 osoba s duševnim ili psihičkim poteškoćama je već sada bitan član u hrvatskoj ekipi.

Projekt razminiranja Karlovca

2002. godine KR Martin Essl, Rotary Club Wien Nordost (Austrija) i Rotary Club Karlovac dali su poticaj za najveći privatni projekt uklanjanja mina u Hrvatskoj. U pet godina bilo je investirano oko 6 milijuna eura i područje Karlovca je u velikoj mjeri oslobođeno mina, čime je stanovništvo zaštićeno od ove opasnosti.

bauMax Hrvatska

bauMax je u Hrvatskoj prisutan već deset godina. 2010. godine je bauMax u Hrvatskoj ostvario promet od 85 milijuna EUR. To je 30% više u usporedbi s prethodnom godinom. Veliki rast prisutan je ponajprije zahvaljujući uspješnom prelasku centara na koncepciju trajno niskih cijena kao i zbog uvođenja projektnih savjetnika.

Okvirni uvjeti

Kriza iz prošle godine pogodila je vrlo teško CEE regiju. Nakon praska stambenog mjehura u 2008. godini slijedile su financijske i gospodarstvene krize na koju su se nadovezale međunarodne krize država. IWF i EU su podržavajući intervenirale, međutim postavljale teške uvjete. Pogođene države su prema tome bile prisiljene donijeti dramatične mjere kako bi osigurale konsolidaciju državnog proračuna. To sredstvo je djelomično imalo vidljive utjecaje na kupovnu moć čime je smanjena potrošnja i kao posljedicu utjecaja na trgovinu.

Idući faktor su krediti u stranoj valuti, koji stanovništvo npr. u Hrvatskoj i Rumunjskoj vrlo teško opterećuju te tako održivo negativno utječu na kupovnu moć.

Očekuje se da će se gospodarski uvjeti polako poboljšati, kratkoročno i dugoročno će zemlje nadoknaditi odmak od zapadne Europe. Iz ovih razloga se bauMax kao i do sada oslanja na CEE regiju.

Koncepcija trajno niskih cijena

Na načelu „bauMaximalno niska cijena svaki dan“ bauMax nudi poseban paket cijena i usluga za profesionalce i kućne majstore. Ova je koncepcija se već dokazala u drugim zemljama Europe. Također se i u Hrvatskoj to uvođenje vrlo dobro dokazalo. bauMax novom koncepcijom odgovara na potrebe stanovništva koje, s obzirom na tešku gospodarsku situaciju, vrlo osjetljivo reagira na cijene. Zato bauMax, osim ove nove koncepcije trajno niskih cijena, svojim kupcima nudi i garanciju cijene minus 12%. To znači da ukoliko kupac kod konkurencije vidi povoljniji proizvod, u bauMaxu će dobiti tu povoljniju cijenu minus 12%.

S garancijom najniže cijene kupac može biti siguran da u bauMaxu u Hrvatskoj dobiva garantirano najpovoljniju cijenu. Kako bismo još jače naglasili načelo „bauMaximalno niska cijena svaki dan“ od 15. ožujka će također 30.000 artikala biti trajno sniženo u svim hrvatskim bauMax prodajnim centrima.

150. bauMax prodajni centar

Otvorenje u Karlovcu

bauMax u Karlovcu Na današnji dan otvara bauMax u Karlovcu ukupno u poduzeću 150. prodajni centar. Nova lokacija je sedma u Hrvatskoj i raspolaže prodajnom površinom od okruglo 12.000 m².

Highlight

Izložba sanitarija

Posebni highlight novog prodajnog centra je jedno od većih i modernih izložaba sanitarija i kupaonica u zemlji. Kupci očekuju velik odabir kupaonica i raznolik stručan asortiman povezan s profesionalnim savjetovanjem u prodajnom centru. Osim toga kupci imaju mogućnost preko 3D planiranja kupaonice direktno u prodajnom centru baciti pogleda na svoju novu kupaonicu.

„Drive In“ za obrtnike

Asortiman se dijeli na 4 područja: gradnja, stanovanje, alati i vrt. Posebna ponuda za kupce je veliko područje Drive-In-a. Tako su kupci dobili mogućnost građevinski materijal natovariti na vozilo direktno iz prodajnog centra. Za sve obrtnike i velike kupce koji kupuju u velikim količina to značajno olakšava kupnju.

Posebne usluge

Posebne usluge koje kupci mogu očekivati u prodajnom centru su: rezanje drva/stolarija, dostava, miješanje boja, centar za miješanje fasada i odjel tekstila s vlastitom uslugom šivanja.

Ostale usluge za kupce su garancija povrata novca te poslovi financiranja.

Team bauMax Karlovac

Pod vodstvom Maje Fuček Doždor na raspolaganju sa savjetom i uslugom je 70 suradnika.

Kontakt osoba: Tanja Roskar, bauMax Hrvatska, PR,

Tel. +386 1/546 62 60; tanja_roskar@baumax.com,

www.baumax.com/hr

Materijali