Ulaz za korisnike

bauMax

|
bauMax
 
bauMax

Općenito o bauMaxu 144 prodajna centra u 9 zemalja bauMax trenutno ima 144 prodajna centra u devet država, od toga šest u Hrvatskoj, 67 u Austriji, 24 u Češkoj, 14 u Slovačkoj, 15 u Mađarskoj, tri u Sloveniji, devet u Rumunjskoj, četiri u Bugarskoj i od početka ožujka prvi centar u Turskoj. bauMax 2009. Ukupni promet bauMax grupe od 1,4 milijarde EURA mogao biti biti približno na prošlogodišnjoj razini. Udio zemalja središnje i južne Europe u prometu iznosio je prošle godine 55%. Krajem 2009. godine je u bauMaxu bilo zaposleno oko 10.000 zaposlenika. Ekspanzija 2010. 2010. godina je sva u znaku početka prelaska hrvatskih prodajnih centara na koncept trajno niskih cijena. Osim toga je bauMax započeo svoje poslovanje u Turskoj, gdje je u ožujku otvorena prva filijala u Samsunu. Uz to, otvorila su se nova prodajna mjesta u zemljama u kojima bauMax već ima svoje centre.

Okvirni uvjeti Ove je godine kako u Europi tako i u Hrvatskoj gospodarske uvjete obilježila globalna financijska i gospodarska kriza. Međunarodna financiranja je trenutno teško održati, te se djelomično iz tog razloga poduzeća nalaze u osjetnoj kreditnoj oskudici. Za razliku od ostalih zemalja regije, Hrvatska niti je uzela niti je vodila pregovore o uzimanju kredita IWF. S obzirom na gospodarsko stanje, promijenile su se i potrebe hrvatskog naroda. bauMax reagira na to prelaskom svih hrvatskih prodajnih centara na koncept trajno niskih cijena. Pod motom: [u]„Najbolji po cijeni, asortimanu i usluzi“[/u] bauMax nudi svojim kupcima u Hrvatskoj životne snove po povoljnijim uvjetima.

KR Martin Essl Predsjednik Uprave bauMax AG

bauMax – poduzeće s odgovornošću U tradiciji je bauMaxa definirati uspjeh ne samo u gospodarskom već i u socijalnom i ekološkom smislu, što je ukorijenjeno i u načelima poduzeća te prije više godina i ostvareno u radnoj svakodnevnici. Težište se stavlja na sljedeće faktore: mjere štednje energije, mjere za poticanje razvoja djelatnika, sponzoriranje moderne umjetnosti te društveni angažman, kao što je, na primjer, projekt razminiranja Karlovca. Detaljnije o pojedinim točkama: Mjere štednje energije Već mnogo godina je bauMax aktivan na području štednje energije: od ugradnje učinkovitije rasvjete u svim bauMaxovim prodajnim centrima pa do korištenja alternativnih izvora energije u novim poslovnicama. Mnogi bauMaxovi prodajni centri su već opremljeni postrojenjima koja koriste toplinske izvore zemlje. Tako su emisije CO2 smanjene po centru za 75 %. Što se tiče rasvjete, korištenjem nove tehnologije ostvarena je ušteda energije od 30%. Osim toga, bauMax ima toliko učinkovit logistički sustav da se godišnje uštedi 1 milijun kg emisije CO2.

Poticanje razvoja djelatnika Načelo bauMaxa glasi: „Budućnost stvaramo s angažiranim djelatnicima”. Djelatnicima nudimo mogućnosti za njihov individualni daljnji razvoj i stvaranje međunarodne karijere. Budući da smo mi obiteljsko poduzeće, posebno nam je važna radna atmosfera. Sponzoriranje moderne umjetnosti U okviru muzeja Essl bauMax sponzorira modernu umjetnost. Osnivač i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora bauMaxa, Prof. KR Karlheinz Essl, i njegova supruga, Prof. Agnes Essl, već su više od 35 godina aktivni sakupljači moderne umjetnosti. Muzej Essl otvoren je prije 10 godina u Klosterneuburgu kraj Beča. Zbirka sada obuhvaća preko 6.000 dijela međunarodne moderne umjetnosti i spada među najznačajnije privatne zbirke Europe. Essl Award – mlada umjetnost u zemljama u kojima bauMax ima svoje centre 2005. godine su Muzej Essl i bauMax ustanovili Essl Award. Cilj je sponzorirati mlade umjetnike središnje i jugoistočne Europe. Međunarodni žiri u svakoj zemlji odabire 10 kandidata. U prosincu 2009. je u ovim zemljama već po treći puta dodijeljena Essl Art Award. Skupna izložba u Muzeju Essl prikazuje djela 18 nagrađenih umjetnika iz šest zemalja. Tri dobitnika iz Hrvatske su bili Tihana Mandušić (1. mjesto nagrađeno s 4.000 EUR), Ivana Jurić (2. mjesto nagrađeno s 3.000 EUR) i Livio Rajh (posebna nagrada od Vienna Insurance Group nagrađena s 1.000 EUR).

KR Martin Essl Predsjednik Uprave bauMax AG /lijevo/ Dušan Gostenčnik Direktor bauMax Hrvatska /desno/

Društveni angažman bauMaxov Humanprogramm + Essl Social Prize Već 25 godina bauMax pomaže osobama s posebnim potrebama. Svaki bauMaxov prodajni centar stvara partnerstvo s jednom udrugom osoba s posebnim potrebama, pomaže im ili provodi zajedničke aktivnosti. Također, u bauMaxu je u pojedine timove integrirano više od 200 osoba s posebnim potrebama. U Hrvatskoj se bauMaxov Humanprogramm uspješno provodi. Trenutno svaki od 6 prodajnih centara surađuje s jednom parnterskom organizacijom i zajedno provode određene aktivnosti. 26 osoba s duševnim ili psihičkim poteškoćama je već sada čvrsto u hrvatskoj ekipi. Povodom ponovnih otvorenja centara u Varaždinu i Osijeku partnerskim će organizacijama biti uručen bon u vrijednosti 10.000 kn. Osim toga, sadašnji je predsjednik Uprave bauMaxa, KR Martin Essl, prije tri godine ustanovio Essl Social Prize. Ova međunarodna nagrada, koja se dodijeljuje jednom godišnje u vrijednosti od 1 milijuna eura, namijenjena je osobama koje učinkovito i uspješno ostvaruju neku izuzetnu privatnu inicijativu na korist društvu. 17. travnja 2010. nagrada se dodjeljuje po treći put. Dobitnik je Amerikanac Bill Drayton, osnivač i predsjednik tvrtke Ashoka, najveće mreže društvenih poduzetnika na svijetu.

Projekt razminiranja Karlovca 2002. godine KR Martin Essl, Rotary Club Wien Nordost (Austrija) i Rotary Club Karlovac dali su poticaj za najveći privatni projekt uklanjanja mina u Hrvatskoj. U pet godina bilo je investirano oko 6 milijuna eura i područje Karlovca je u velikoj mjeri oslobođeno mina, čime je stanovništvo zaštićeno od ove opasnosti.

bauMax Hrvatska

bauMax u Hrvatskoj bauMax je u Hrvatskoj prisutan već deset godina. 2009. je u bauMaxu Hrvatska u odnosu na godinu prije ostvaren promet od 66 milijuna EURA (481 milijuna kuna). To je 46% više u usporedbi s prethodnom godinom. Veliki rast prisutan je prije zahvaljujući otvaranju novih prodajnih centara kao i zbog uspješnog prelaska centara na koncepciju trajno niskih cijena. Ukupna površina je 2010. u Hrvatskoj narasla na oko 88.000 m². Povećanje broja zaposlenih za 40 % U 2009. godini je u bauMaxu Hrvatska bilo zaposleno oko 440 djelatnika. Time se broj zaposlenih povećao za 40% u odnosu na godinu prije.

Koncepcija niskih cijena u Hrvatskoj: „baumaximalno niska cijena svaki dan“ za profesionalce i kućne majstore Na načelu „baumaximalno niska cijena svaki dan“ bauMax nudi poseban paket cijena i usluga za profesionalce i kućne profesionalce i kućne majstore. Ova je koncepcija već ostvarila dobre rezultate u drugim zemljama Europe, a dokazala se i u Hrvatskoj. Ponovnim otvaranjem dvaju prodajnih centara u Varaždinu i Osijeku, svi centri u Hrvatskoj uspješno provode ovu koncepciju. Vodstvo u cijenama u Hrvatskoj bauMax novom koncepcijom odgovara na potrebe stanovništva koje, s obzirom na tešku gospodarsku situaciju, vrlo osjetljivo reagira na cijene. Zato bauMax, osim ove nove koncepcije trajno niskih cijena, svojim kupcima nudi i garanciju cijene minus 12%: Ukoliko kupac kod konkurencije vidi povoljniji proizvod, u bauMaxu će dobiti tu povoljniju cijenu minus 12%. Osim toga, u Hrvatskoj za sve proizvode iz asortimana vrijedi garancija trajno niskih cijena. bauMax ovom novom koncepcijom želi u Hrvatskoj biti vodeći centar što se tiče cijena.

Servis u službi stanovništva bauMax se odlikuje po tome da kod ponude robe i usluga posebice uzima u obzir specifične potrebe kupaca, različite u pojedinim regijama i državama. To je naročito prisutno pri određivanju cijena i asortimana. Više od 50% dobavljača iz regije bauMax nastoji posebno podupirati hrvatska poduzeća upravo u ovo gospodarski teško doba. Više od 50 % dobavljača dolazi iz regije. Time se ne osiguravaju radna mjesta u Hrvatskoj samo u trgovini već i u industriji. Osim toga, ponudili smo dobavljačima i suradnju koja prelazi granice hrvatskih prodajnih centara. bauMax domaćim proizvođačima Do-it-yourself proizvoda nudi međunarodnu ekspanzijsku platformu

Ponovno otvorenje u Varaždinu i Osijeku

12.000 m² prodajne površine U ožujku 2010. su ponovno otvoreni prodajni centri u Varaždinu i Osijeku. Svaki prodajni centar je sada veći i ima 12.000 m² površine, te je prešao na bauMaxovu koncepciju trajno niskih cijena, već poznatu u Hrvatskoj. Osim toga je u oba centra broj zaposlenih povećan za 50%. „Drive In“ za obrtnike Asortiman se dijeli na 4 područja: gradnja, stanovanje, alati i vrt. Posebnost u oba prodajna centra je veliko područje Drive-In-a od 4.000 m². Kupci su dobili mogućnost građevinski materijal natovariti u vozilo direktno u prodajnom centru. Svim obrtnicima i velikim kupcima, koji kupuju u velikim količinama, ovo značajno olakšava kupnju. Centar također nudi velik asortiman građevinskih materijala koji se na skladištu nalaze u velikim količinama. Kompetentno savjetovanje i mnoge dodatne usluge olakšavaju kupcima izvođenje njihovih građevinskih projekata. Budući da su u Hrvatskoj potrebe za građevinskim materijalom i dalje velike, području gradnje posvećen je veliki dio prodajne površine.

Posebne usluge i garancija povrata novca I u području usluga je bauMax osmislio nešto posebno. Naglasak je ovdje na sljedećim područjima: rezanje drva/stolarija, dostava, miješanje boja, centar za miješanje fasada i odjel tekstila s vlastitom uslugom šivanja. Ostale usluge za kupce su garancija povrata novca te poslovi financiranja. Time se obraćamo ne samo krajnjim korisnicima nego i obrtnicima i pravim profesionalcima i svima pružamo najbolju uslugu. Također nudimo i kompetentne savjete mobilnih projektnih savjetnika, koji odlaze do kupaca te ih prate od planiranja do završetka projekta. U svakom prodajnom centru našim kupcima je na raspolaganju naš mobilni projektni savjetnik. On podupire profesionalnim savjetovanjem kupce u njihovim projektima – radi li se o novogradnji, renoviranju ili namještanju stana ili kuće, fasade, vrta – projektni savjetnik mu pomaže u tome. Njegova potpora u prodajnom centru su stručni savjetnici koji svojim stručnim znanjem našim kupcima daju potrebne informacije.

Kontakt osoba: Tanja Roskar, bauMax Hrvatska, PR, Tel. +386 1/546 62 10; tanja_roskar@baumax.com, www.baumax.com/hr

Materijali

  • bauMax

    bauMax

  • bauMax

    bauMax