Ulaz za korisnike

Bazeni - čista voda preko cijele godine

|
Bazeni - čista voda preko cijele godine
 
Bazeni - čista voda preko cijele godine
Čista i higijenska voda pretpostavka je za bezbrižno uživanje u bazenu kod kuće. Da bi se željeni rezultat i ostvario treba voditi računa o sljedećim točkama:

Sprečavanje i borba protiv pojave algi u bazenu

Alge nisu lijepe ne samo zbog zelenog traga kojeg ostavljaju na zidovima i dnu bazena već i zato što su pogodno tlo za razvoj bakterija. Prije nego vodom napunite svoj bazen nakon zimske pauze najprije ga morate temeljito očistiti sredstvom za uništavanje algi. Tom metodom ćete spriječiti pojavu algi za neko vrijeme. Na tržištu se mogu kupiti sredstva za trajno uništenje bakterija bez pjena, koje nisu štetne po zdravlje ljudi.

Čišćenje bazena za plivanje

Sigurno je da stupanj čišćenja ovisi o vrsti bazena. Onaj tko rado pliva u šumskim ili umjetnim jezerima sigurno neće imati ništa protiv nekoliko opalih listova u svom kućnom bazenu.

Postoje različitevrste filtara koji će Vam sigurno uštedjeti dosta truda, ali svakako neće uvijek biti dovoljni. I naravno vodite računa o tome da se i filtar mora čistiti i održavati.

Za hvatanje lišća, pijeska i druge grube prljavštine postoje najrazličitija mehanička rješenja: tu se ubrajaju usisavač ali i dobra stara mrežica. Osim manualnog usisavača postoji i automatska verzija čistača bazena koji usisava i dno i zidove bazena.

Razmislite o tome da pokrivanjem bazena u formi cerade, smotanog prekrivača ili nadstrešnice možete sebi uštedjeti dosta truda i rada.

Ukoliko Vam se voda i dalje čini zamućenom onda možete posegnuti za sredstvom za flokulaciju (flokulans). Flokulans veže sitne lebdeće čestice koje filtar u bazenu nije uspio eliminirati. Nakon vezivanja čestice se mogu filtrirati.

Materijali