Ulaz za korisnike

Bazeni i pribor za bazene

|
Bazeni i pribor za bazene
 
Bazeni i pribor za bazene
Bazen se može instalirati u vrtu, po mogućnosti na južnoj strani, bez sjene, sa zaštitom od pogleda i na položaju zaštićenom od vjetra. Također voditi računa io tome da u blizini nema velikih krošnji stabala.

Bazen se treba uklopiti u položaj vrta, te se može sastojati iz dijela za plivanje i ozelenjenog dijela za odmor, po mogućnosti jednake veličine. Ako je realizacija bazena predviđena tek u kasnijoj fazi ima smisla na vrijeme uzeti u obzir sve priključke.

Brižljivo planiranje i izvedba su iznimno važni, jer su naročito kod otvorenog bazena različiti materijali izloženi ekstremnim naprezanjima zbog utjecaja atmosferilija i temperaturnih oscilacija.

Zasebna hala s bazenom, povoljno pozicionirana u odnosu na kuću odnosno povezana natkrivenim hodnikom može se koristiti cijelu gosinu za razliku od otvorenog tipa bazena. Osim vodene površine treba prefvidjeti dovoljno zona za sjedenje, ležanje i opuštanje.

Tehnički uređaji mogu , ukoliko je položaj povoljan u odnosu na kuću, biti smješetni zajedno s WC-om, tušem, saunom u podrum kuće.

Materijali