Ulaz za korisnike

Bazeni – poliester, čelični omotač, nehrđajući čelik ili masivni bazeni

|
Bazeni – poliester, čelični omotač, nehrđajući čelik ili masivni bazeni
 
Bazeni – poliester, čelični omotač, nehrđajući čelik ili masivni bazeni
Vlastiti bazen u vrtu san je većine vlasnika kuća. U privatnom području tako se razlikuju različite vrste bazena kao bazeni s čeličnim omotačem, poliesterski bazeni, bazeni od nehrđajućeg čelika ili masivni bazeni. . Isto tako razlikujemo montažne bazene i postavljene bazene. Postavljeni bazeni cjenovno su povoljniji od montažnih bazena i u malim vrtovima obično djeluju glomazno. Zato treba dobro razmisliti je li možda bolje investirati malo više za gradnju montažnog bazena.

Bazeni s čeličnim omotačem

Bazeni s čeličnim omotačem nude se u ovalnim i kružnim oblicima te u obliku oktogona. Dubina bazena iznosi između 1,20 i 1,50 m. Čelični omotač je u ovisnosti o dubini bazena do debljine od 0,8 mm u izvedbi mnogostruko zaštićenoj od korozije. Bazen je vodonepropustan zahvaljujući unutarnjem omotaču od PVC-a debljine 0, 6 mm do 0,8 mm. Bazen s čeličnim omotačem pogodan je za ugradnju u vlastitom aranžmanu. Za potporne zidove neophodno je i nešto zidarskog iskustva.

Poliesterski bazen

Poliesterski bazen se isporučuje u gotovom stanju zbog čeka su transportni troškovi nešto viši nego kod drugih vrsta bazena. Specijalni oblici ( rimske stube, elementi za sjedenje) te prednost zaobljenih bridova daju ovoj vrsti bazena određeni karakter. Puno je izdržljiviji u odnosu na bazen s folijama, ali nije pošteđen od oštećenja i procesa starenja. Nestručnim čišćenjem površina postaje hrapava te se teže održava.

Materijali