Ulaz za korisnike

Belgijska tvrtka IIG spremna za snažan poslovni rast u 2008.

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Zagreb, 11. ožujka 2008. – Immo Industry Group, europski lider u industrijskim nekretninama ”po mjeri”, prisutan je na hrvatskom tržištu industrijskih nekretnina od veljače 2007. Zagrebački ured Immo Industry Group Croatia (IIC d.o.o., Zagreb) vodi Dario Markanović, diplomirani inženjer građevinarstva pred završetkom studija International MBA in Construction.

Dario Markanović predstavlja IIG u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te je zadužen za razvoj poslovanja i upravljanje projektima. Na poziciju General Managera došao je iz tvrtke Alpe Adria Centar d.o.o. gdje je u razdoblju 2006-2007. obnašao funkciju tehničkog direktora i voditelja projekta u Alpe Adria Investments d.o.o. Svojim dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem specifičnosti lokalnoga tržišta, Dario Markanović, uz podršku IIG-ova belgijskog sjedišta osigurava klijentima industrijska i logistička rješenja te građevine „po mjeri” u zemlji i inozemstvu, nudeći pritom različite mogućnosti financiranja. Aktualne aktivnosti tvrtke IIG Croatia odnose se na konačnu selekciju zemljišta i razvoja projekta Industrijski park Zagreb, dok je nekoliko projekata „po mjeri’’ za proizvodnu i logističku namjenu na području Zagrebačke, Požeško-Slavonske, Krapinsko-Zagorske, te Primorsko-Goranske županije u fazi pregovora za izvedbu građevina kao zasebnih ili u IIG Industrijskom parku. Iz belgijskog sjedišta IIG-a u gradu Aalstu izvješćuju o više no dvostrukom poslovnom rastu grupe tijekom 2007. te poručuju kako su tijekom 2008. spremni za još snažniji poslovni rast, s obzirom da sve brojniji zahtjevi klijenata tvrtku potiču na daljnje širenje u područjima središnje i istočne Europe, Rusije te Zajednice neovisnih država (ZND), što će rezultirati otvaranjem ureda IIG-a u nekoliko zemalja članica ZND-a, a potom i u Litvi i Turskoj. U zadnjih nekoliko godina, IIG je izgradio snažnu reputaciju kao europski lider razvoja „pametnih” industrijskih nekretnina prilagođenih specifičnim potrebama klijenata, bilo da je riječ o samostalnim projektima ili građevinama unutar industrijskih parkova. Stavljajući naglasak na inteligentna rješenja IIG razumije i omogućuje troškovno optimalna rješenja uz zadržavanje najviših standarda. IIG projektima pristupa predano i proaktivno od samog početka - dakle, od idejnog projekta do primopredaje potpuno operativne građevine - usko surađujući s klijentom. Svaki projekt započinje analizom klijentovih specifičnih logističkih i proizvodnih potreba i strategija vezanih za klijentove industrijske procese. IIG-ovi stručnjaci ponudit će savjet o najučinkovitijem konceptu, koji rezultira rješenjem „po mjeri”, nudeći pritom i različite mogućnosti financiranja. Fazu izgradnje objekata nadziru lokalni i europski projektni menadžeri. Usto, IIG osigurava i uslugu sveobuhvatnog gospodarenja nekretninama i imovinom preko svoje kćerinske tvrtke IIFPM (Immo Industry Facility and Property Managament), te pruža i mogućnost savjetovanja u optimiziranju logističkih i proizvodnih industrijskih procesa i aktivnosti preko svoje druge kćerinske tvrtke IILPS (Immo Industry Logistics and Process Solutions). U suradnji s trećom kćerinskom tvrtkom IIC (Immo Industry Contracting), tvrtka IIG klijentima nudi upravljanje i strogu kontrolu cjelokupnog procesa izgradnje.

Tijekom 2007. IIG je snažno poslovno rastao. Veliki dotok projekata za nove klijente, poput tvrtke Lenovo za proizvodnju kompjutora i njemačkog proizvođača automobila BMW te novih projekata za dugogodišnje klijente, primjerice tvrtku specijaliziranu za logistiku - Gefco i proizvođača dijelova za automobile sa sjedištem u SAD-u -Visteon, doveli su IIG do utrostručenja broja zaposlenika na sadašnjih 196 te preseljenja u nove urede površine 4.000 m2 nadomak belgijskom gradu Aalstu. Strateškim potezom IIG je zaključio ugovor o početku djelovanja mješovitog poduzeća s Russian Rostik Group, grupom za nekretnine koja posjeduje lanac restorana, a časopis Forbes uvrstio je među stotinu najuspješnijih ruskih kompanija. Mješovito poduzeće ImmoRosIndustry (IRI) u Rusiji i zemljama ZND-a nudit će svojim klijentima kompletna troškovno optimalna paket rješenja za nekretnine. U 2008. IIG očekuje još brži i snažniji poslovni rast; trenutačno, s 19 iznimno izazovnih projekata u operativnoj fazi te očekivanom realizacijom 40–ak novih projekata do kraja godine. Poslovna ekspanzija vidljiva je i u IIG-ovim planovima za 2008. - naime, do kraja godine planira se otvoriti deset dodatnih lokalnih ureda u Rusiji, Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Kazahstanu, Litvi i Turskoj. Jednak poslovni rast IIG očekuje i kad je riječ o industrijskim parkovima. U ovom trenutku, IIG zauzima neusporedivu poziciju u zemljama središnje i istočne Europe te Rusije sa svojih 18 industrijskih parkova u raznim razvojnim fazama. IIG planira otvaranja dodatnih deset parkova u Rusiji, ZND-u i Turskoj. Kako bi odgovorio na sve veću ekspanziju i poslovni rast tvrtke, IIG planira i dodatno udvostručenje broja svojih visokostručnih djelatnika na oko 500 zaposlenih.

THE SMARTEST TAILOR-MADE INDUSTRIAL REAL ESTATE IN EUROPE

Materijali