Ulaz za korisnike

BIAM i ZAVARIVANJE - POSLOVNI SAJMOVI SA TEHNOLOŠKIM RJEŠENJIMA

|
Bienalni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE
 
Bienalni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE
Bienalni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE ove godine obogaćeni su novom temom SAPO –sajam podugovaranja.

Bienalni sajmovi BIAM i ZAVARIVANJE ove godine obogaćeni su novom temom SAPO –sajam podugovaranja.

Sajmovi će se održat u terminu od 19. do 22. travnja 2016. godine na Zagrebačkom velesajmu i idealna su prigoda da se poslovnim posjetiteljima i partnerima predstavi posljednja tehnološka dostignuća i tehnologija s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Sajmovi bilježe rast od 50% u izlagačkom dijelu. Na jednom mjestu očekuje vas predstavljanje više od 270 proizvođača, distributera, pružatelja usluga, novih alatnih strojeva, alata, opreme za zavarivanje i tehnologija antikorozivne zaštite kao i predstavljanje tehnoloških rješenja te materijala, komponenti, aplikacija, sofisticiranih IT aplikacija, fleksibilnih rješenja i novih tehnologija razvoja proizvoda (prvenstveno Hrvatske i zemalja Regije) kao partnera drugim proizvođačima, pružateljima usluga, donositeljima odluka s područja razvoja proizvoda i inovacija, nabave materijala i sustava u procesu stvaranja proizvoda/usluge više kategorije dovršenosti, investitorima itd.

U današnje vrijeme globalizacije neophodna je specijalizacija i izvrsnost za određenu djelatnost budući tehnologija izrade traži specijalizirane subjekte kako bi određeni projekt mogao ugledati svjetlo dana, odnosno potreba za stručnjacima određenog područja. Kod podugovaranja (radovi, usluge, nabava robe) se angažira vanjski izvođač dok nadzor nad procesom i odgovornost za rezultate i dalje snosi sam naručitelj.

Nakon uspjeha, kojeg je doživjela robotska košarka na prošlom sajmu, stručni časopis IRT3000 pripremio je 2 nove demonstracije zanimljivih sportova.

Ovog puta posjetitelji će se isprobati RoboHokej i kroz igru u stolnom hokeju (eng. AirHockey) ogledati se s robotom. Kombinacija robotske ruke i računalnog vida je itekako spretna, stoga će glavni akter RoboHokeja igrati u obrambenom načinu rada. Posjetite nas na Zagrebačkom velesajmu i provjerite kako djeluje vaša koordinacija oko-ruka, odnosno koliko ste spretni pri ciljanju na gol koji brani robot.

Također, posjetitelji će moći s robotom odigrati i pikado. Igrač i robot bacaju tri pikada izmjenično. Natjecatelj dobiva informaciju o dopuštenju za bacanje preko semaforskog sustava (čitaj: zelenog svjetla). Kada se završi s bacanjem, s tipkom se potvrdi rezultat svojih bacanja. S time dopuštenje za bacanje dobiva robot. Robotu pri uklanjanju pikada iz mete pomaže asistentica. Tijekom sakupljanja je upravljanje robota onemogućeno, a kada asistentica pripremi pikada te se makne iz radnog prostora robota, opet je na redu natjecatelj.

Sajmovi će se održati u paviljonima 8, 8a, 9 i na otvorenom prostoru uz paviljone.

Očekuje se poseban interes poslovne publike ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim business networkingom želi se inicirati međusobna poslovna suradnja i pozitivan utjecaj na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.

Gospodarsko izaslanstvo koje sačinjava dvadesetak tvrtki iz Turske, u organizaciji Sivas Chamber of Commerce and Industry (SCCI), posjetit će sajam BIAM 22. travnja kako bi uspostavili poslovne kontakte sa hrvatskim kolegama. Organizatori su Hrvatska gospodarska komora –Sektor za međunarodne poslove i Zagrebački velesajam.

Od stručnih predavanja izdvajamo KORMAT, 22. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji je na rasporedu u srijedu, 20.travnja. Također, održat će se seminar Kordinatori zavarivanja i poslovni salon Umrežavanje izlagača: podugovaranje SAPO.

Sajam će svečano otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba u utorak, 19. travnja u 13,00 sati.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a radno vrijeme sajma je od 10,00 do 18,00 sati, osim u petak kada se sajam zatvara u 17,00 sati.

www.zv.hr

 

Materijali