Ulaz za korisnike

Bolje biti svoji na svome nego plaćati skupu najamninu

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

VRSAR - Vesna i Željko Romić preksinoć su i službeno obilježili otvaranje svog obiteljskog mini-hotela »Villa Vrsar«, prvog u mjestu. Uz svoje goste te prijatelje i poslovne partnere proslavili su tu investiciju, u kojoj ih prate Ministarstvo turizma, razvitka i mora te HABOR.

- Zgradu koja je dosad djelovala kao pansion kupili smo od prijašnjeg vlasnika i uredili je kao mini-hotel, za koji smo od resornog ministarstva dobili kategoriju tri zvjezdice komfort, što znači da kada proširimo ugostiteljske sadržaje možemo dobiti i koju zvjezdicu više. Naša je želja doseći četiri, a možda i pet zvjezdica, vele Romić. Kapacitet ovog mini-hotela je 35 postelja, u dva apartmana i dvokrevetnim sobama s grijanjem i hlađenjem te svom pratećom uslugom (telefon, satelitska TV, mini-bar), a u sklopu objekta je i restoran, fitness i sauna. Željeli bi izgraditi bazen i teniski teren. Zajedno s obitelji Romić zasad je u njemu zaposleno sedam osoba.

- Objekt smo kupili za milijun eura, natjecali smo se u programu Ministarstva turizma »Poticaj za uspjeh« koji prati HABOR i dobili 800 tisuća eura kredita uz vrlo povoljne uvjete – dvije godine počeka, 18 godina otplate uz dva posto kamate. Na to smo se odlučili nakon što je Adris grupa povukla ugostiteljske objekte bivše Anite, budući da je moj suprug ranije imao jedan restoran u najmu. Kada se to dogodilo, domaći vlasnici poslovnih objekata naglo su podigli najamnine jer je više ljudi ostalo bez unajmljenih lokala pa smo izračunali da nam se više isplati dignuti kredit i kupiti nešto pa imati svoje, nego plaćati skupu najamninu i nikada ne imati ništa, veli Vesna Romić. U tome im je velika podrška bila županijska Turistička zajednica i njihov djelatnik Edi Akilić. Hotel će raditi tijekom čitave godine, što će zimi posebno dobro doći Vrsaru, a osim na tranzitne putnike računaju na sportaše te najbliže tržište – ono domaće i slovensko. V. MEDVEDEC Izvor: Glas Istre www.glasistre.hr

Laminati

Materijali