Ulaz za korisnike

Bosch Hrvatska proslavila 150. rođendan osnivača kompanije Roberta Boscha

|
Bosch Hrvatska proslavila 150. rođendan osnivača kompanije Roberta Boscha
 
Bosch Hrvatska proslavila 150. rođendan osnivača kompanije Roberta Boscha
Održan Bosch Experience Day Bosch Hrvatska proslavila 150. rođendan osnivača kompanije Roberta Boscha Proslava ujedno i prilika za darovanje

Zagreb, 10.09.- Povodom obilježavanja 125 godina od osnivanja tvrtke Bosch i 150 godina od rođenja osnivača, Bosch diljem sveta obilježava ovu obljetnicu pod imenom Experience Day.

Tvrtka Bosch se na taj način zahvaljuje svojim djelatnicima i članovima nji­hovih obitelji na njihovoj predanosti, motivaciji i solidarnosti koja je omogućila tvrtki da bude uspješna ovako dug period, a namjerava ponoviti taj uspjeh i u sljedećih 125 godina.

Robert Bosch Hrvatska proslavila je Experience Day blizu Zagreba uz prisustvo 160 uzvanika. “Informiranje - Aktivnosti - Zabava” – pod tim imenima je osmišljen program koji je, uz zabavu, uključivao i zanimljive edukativne aktivnosti koje imaju za cilj informiranje i prezentaciju djelatnosti kompanije Bosch. Voditeljica programa bila je poznata glumica Mila Elegović.

Bosch Hrvatska podržava društveno odgovorne aktivnosti u zemlji i to je dio njene korporativne kulture, a na ovoj proslavi dobrovoljnim donacijama zaposlenih sakupljene su dječje igračke i knjige koje će se predati hrvatskom Crvenom križu za djecu lošijeg imovinskog stanja.

Kontakt za medije:

Ines Marciuš Kruljac

Tel.: (+385) 1 295 80 74 Ines.marcius-kruljac@hr.bosch.com

Bosch Grupa vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. Prema preliminarnim brojkama u poslovnoj 2010. oko 283.500 zaposlenika ostavilo je promet od 47,3 milijarde eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Bosch Grupa sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 300 podružnica i regionalnih kompanija u preko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2010.godini potrošio oko četiri milijarde eura na istraživanje i razvoj te je prijavio preko 3 800 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

Bosch u 2011.godini slavi svoju 125.godišnjicu. Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i električni inženjering". Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu i omogućava tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija u osiguravanje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne fundacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetnog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela je u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch.hr; www.bosch.com, www.bosch-press.com, i www.125.bosch.com.

Materijali

  • RBosch_doo.jpg – djelatnici Bosch Hrvatska i njihove obitelji

    RBosch_doo.jpg – djelatnici Bosch Hrvatska i njihove obitelji

  • R_Bosch.jpg s lijeva na desno: „Robert Bosch“, generalni direktor Robert Bosch d.o.o., Thomas E. Beyer i voditeljica eventa glumica Mila Elegović

    R_Bosch.jpg s lijeva na desno: „Robert Bosch“, generalni direktor Robert Bosch d.o.o., Thomas ...