Ulaz za korisnike

Bosch preuzeo kompaniju SPX Service Solutions

Bosch preuzeo kompaniju SPX Service Solutions
 
Bosch preuzeo kompaniju SPX Service Solutions
Nakon odobrenja agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Bosch preuzeo kompaniju SPX Service Solutions Kupnjom američke kompanije specijalizirane za dijagnostiku i servis proširena je ponuda proizvoda - preuzimanje ojačalo Boschevu prisutnost na tržištu u radioničkom i servisnom poslovanju - proširena ponuda za radionice koje ovise o robnim markama - širenje globalne prisutnosti u području dijagnostike

Karlsruhe, Njemačka / Canton, SAD, Michigan – Nakon odobrenja organa za zaštitu tržišnog natjecanja, Bosch je preuzeo američku kompaniju SPX Service Solutions specijaliziranu za automobilsku dijagnostiku. Ugovor o kupnji te kompanije potpisan je u siječnju ove godine. SPX Service Solutions razvija, proizvodi i prodaje opremu za servisiranje, pribor za radionice i softver za globalno automobilsko tržište. Kompanija SPX Service Solutions ima sjedište u Cantonu, Michigan (SAD), a u 2011. godini ostvarila je promet u iznosu od oko 920 milijuna dolara (oko 660 milijuna eura). Ta kompanija specijalizirana za dijagnostiku zapošljava oko 2800 radnika u 17 zemalja te ima proizvodne pogone u SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj i Kini. Kupovna cijena iznosi 1,15 milijardi dolara (oko 885 milijuna eura).

„Preuzimanjem kompanije SPX Service Solutions postat ćemo dobavljač kompletnih rješenja za dijagnostiku i servis. Proširenjem ponude i globalne prisutnosti, pogotovo u SAD-u, jačamo svoju poziciju“, rekao je Robert Hanser, predsjednik Boschevog Odjela autoopreme. „Brzo ćemo sjediniti naše bogato znanje i iskustvo na tom tržištu u usponu. Naš je cilj postati vodeći svjetski dobavljač rješenja za dijagnostiku za vozila svih proizvođača“.

Mreža temeljnih sposobnosti za tržište u usponu
S obzirom da automobilska elektronika postaje sve kompleksnija, tržište za dijagnostička rješenja ima veliki potencijal za rast. Bosch je dosad opskrbljivao to tržište proizvodima i uslugama za dijagnosticiranje, servisiranje i popravak osobnih automobila i gospodarskih vozila, a glavni su kupci radionice neovisne o robnoj marki. Ponuda kompanije SPX Service Solutions obuhvaća usluge inženjerstva za proizvođače automobila, kao i pribor i usluge za radionice. Kombinacija tih komplementarnih područja Boschu pruža širi raspon kupaca i širu ponudu te otvara nove tržišne prilike, pogotovo u regijama Azija-Pacifik i Europa.

Područja koja tvore novu poslovnu jedinicu „Automotive Service Solutions“ (rješenja za servis automobila)
Poslovne aktivnosti kompanije SPX Service Solutions bit će integrirane u Boschev Odjel autoopreme, vodećeg dobavljača određenih rezervnih dijelova i usluga koji je ostvario promet od otprilike 4,3 milijarde eura u 2011. godini. Kao dio projekta integracije, osnovat će se nova poslovna jedinica „Automotive Service Solutions“. Stara poslovna jedinica „Dijagnostika“ također će postati dijelom te nove poslovne jedinice. Kada se sve zbroji i oduzme, te dvije poslovne jedinice ostvarile su promet od otprilike jedne milijarde eura u 2011. Tanvir Arfi, dugogodišnji predsjednik kompanije SPX Service Solutions, bit će na čelu odjela „Automotive Service Solutions“ i njegovih 4200 radnika. Svjetsko sjedište te jedinice bit će u Cantonu, Michigan (SAD). Poslovanjem odjela „Automotive Service Solutions“ na području Europe upravljat će se iz Plochingena u Njemačkoj.

Kontakti za upite medija:
Kristina Šperanda Ferenc
Telefon +385 1 295-80-47
E-mail: kristina.speranda-ferenc@hr.bosch.com

Poslovno područje Odjela autoopreme (AA) trgovinama i radionicama diljem svijeta nudi cjelokupnu opremu za dijagnostiku i radionice kao i opsežan asortiman rezervnih dijelova za motorna i gospodarska vozila – od novih dijelova preko repariranih dijelova pa do rješenja za popravke. Ponuda proizvoda Odjela autoopreme sastoji se od Boschevih proizvoda originalne opreme kao i samostalno razvijenih i proizvedenih proizvoda i usluga za područje autoopreme. Više od 10 000 zaposlenika u 140 zemalja kao i logistička mreža diljem svijeta osiguravaju da oko 450 000 različitih rezervnih dijelova brzo i pravovremeno dođe do kupca. Odjel autoopreme pod oznakom „Dijagnostika“ nudi ispitnu i radioničku tehnologiju, softver za dijagnostiku, servisnu obuku kao i tehničke informacije i servisne usluge. To poslovno područje odgovorno je i za franšizu radionica Boscheva servisa automobila, najveći nezavisni lanac radionica u cijelom svijetu s oko 15 000 franšiza i „AutoCrew“ s više od 500 partnera.

Više informacija možete pronaći na www.bosch-automotive.com

 

Materijali