Ulaz za korisnike

Bosch u Hrvatskoj očekuje ponovni rast u 2011.

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 
- Bosch i HAK nastavljaju suradnju u 2011. - Uspješno integriranje poslovnog područja LOOS u Bosch Hrvatska - Robert Bosch d.o.o. otvorio Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu
ZAGREB, 24. svibnja – Bosch u Hrvatskoj izlazi iz krize. U odnosu na prošlu godinu promet u prvom kvartalu povećan je za dvoznamenkast postotak. U 2010. godini promet na domaćem tržištu, uključujući promet u Bosni i Hercegovini pao je za oko 3 posto na oko 28 milijuna eura. Tijekom 2010. godine Bosch Hrvatska je zapošljavala u prosjeku 60 radnika. Širi asortiman proizvoda za Autoopremu Odjel Bosch autoopreme ovu godinu započinje uvođenjem nekoliko novih dijagnostičkih proizvoda. Bosch testni stol EPS 708 posebno je dizajniran za common-rail injektore i common-rail pumpe i podnosi ispitivanja do 2200 bara. Pripremljen je za budući razvoj common-rail dizelske tehnologije jer novi vod podnosi tlakove do 2500 bara. Poboljšan je i tester za akumulatore BAT 131 kojim se ispituje ne samo ispravnost akumulatora, nego i ispravnost startera i generatora na vozilima. I u 2011. godini Bosch nastavlja suradnju s Hrvatskim autoklubom kroz mrežu Bosch Car servisa. Boscheva mreža servisnih radionica postala je najveći nezavisni lanac radionica u svijetu opremljena najmodernijom tehnologijom i sa širokim asortimanom usluga. Broj Bosch radionica u Hrvatskoj trenutno iznosi 31.

Širi asortiman toplinske tehnike za hrvatsko tržište

U ožujku 2010. Robert Bosch d.o.o. vrlo je uspješno na hrvatsko tržište integrirao proizvode i usluge LOOS u sklopu poslovnog područja Toplinske tehnike. Loos je vodeći europski ponuđač visokoučinkovitih parnih i toplovodnih kotlova u obrtničkom i industrijskom segmentu. Asortiman Toplinske tehnike Bosch i Loos proizvoda sada pokriva ukupni raspon snage do 38 MW te se kupcu tako nude kompletna rješenja i tehnička podrška na jednom mjestu.

Sto novih alata bit će plasirano na tržište u 2011. godini

Odjel Bosch Power Tools u Hrvatskoj ostvario je 37% ukupnog prometa u 2010. proizvodima koji nisu stariji od dvije godine. Među sto novih alata koji će se plasirati na tržište 2011., akumulatorski su alati jedan od najdinamičnijih i rastućih segmenata. Ove će godine Bosch uvesti novu generaciju profesionalnih akumulatorskih alata s više snage, izdržljivosti i boljom ergonomijom. Bosch će u segmentu za uradi sam majstore na tržište plasirati novi Uneo Maxx s akumulatorom od 18 volti za uvijanje i bušenje u sklopu kućanskih radova kao i nekoliko akumulatorskih vrtnih alata poput puhala, vrtne pile i motorne pile opremljenih litij-ionskim baterijama. U 2010. akumulatorski alati predstavljali su 20% ukupne prodaje alata. Ovaj bi se udio u sljedećih nekoliko godina trebao povećati na 30%. I u segmentu mjernih alata bit će mnogo novih proizvoda u 2011. poput novog profesionalnog laserskog daljinomjera GLM 80 ili novog laserskog nivelira Quigo.

Bosch Sigurnosni Sistemi na najvećim projektima

Odjel Bosch Sigurnosni Sistemi uspješno se pozicionirao na hrvatskom tržištu tehničke zaštite te sudjeluje na brojnim velikim projektima u građevinskoj industriji putem mreže certificiranih partnera i distributera. Neki od projekta su državne i poslovne zgrade poput Ministarstva obrane i Hrvatske radio televizije, sustava industrije nafte i plina poput JANAF naftovoda, trgovački centri i odgojno-obrazovne ustanove kojima se pruža tehnička i logistička podrška na visokoprofesionalnom nivou. Proširenje asortimana proizvoda praćeno je kontinuiranim obukama i seminarima s posebnim naglaskom na projektante i njihovo upoznavanje s inovativnim tehnologijama, a sve u cilju najkvalitetnijeg rješenja za krajnjeg korisnika.

Otvoreno Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu

U travnju 2011. Bosch Hrvatska otvorio je Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu u Sarajevu gdje je preko svojih veletrgovaca zastupljen od 1995. godine. Ured u Sarajevu odgovoran je za servisnu i prodajnu podršku Boschevim poslovnim područjima autoopreme, električnih alata, sigurnosnih sustava i toplinske tehnike.

„Tehnologija za život“ za 125 godina

Dvostruka obljetnica u Boschu: u 2011. Bosch grupa slavi svoju 125. godišnjicu, kao i 150. godišnjicu rođenja svog osnivača. Dana 15. studenog 1886. Bosch je osnovao svoju „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku” u Stuttgartu, postavljajući temelje poduzeću koje otad postao vodeći svjetski dobavljač tehnologije i usluga.

Robert Bosch d.o.o. u Hrvatskoj

Bosch Hrvatska regionalna je podružnica grupe Bosch. Trgovačko društvo Robert Bosch d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu osnovano je 1993. godine. Na hrvatskom tržištu Bosch distribuira proizvode iz područja automobilske opreme, električnih alata, toplinske tehnike i sigurnosnih sustava marke Bosch, Skil, Dremel, Buderus, Loos i CST/berger.

Kontakt za medije: Ines Marciuš Kruljac

Tel.: (+385) 1 295 80 74 Ines.marcius-kruljac@hr.bosch.com Bosch Grupa vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. U poslovnoj godini 2010. oko 283.500 zaposlenika ostvarilo je promet od 47,3 milijarde eura na područjima tehnologije motornih vozila i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 350 društava kćeri i regionalnih kompanija u preko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2010. godini potrošio 3,8 milijarde eura na istraživanje i razvoj te je prijavio preko 3 800 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja. Bosch u 2011. godini slavi 125. obljetnicu postojanja. Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu grupe Bosch i omogućuje tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija za osiguranje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Preostali poslovni udjeli nalaze se u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH. Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch.de, www.bosch-presse.de, www.125.bosch.com

Materijali