Ulaz za korisnike

Bosch u sklopu Green City projekta obilježio Dan planeta Zemlje

Bosch u sklopu Green City projekta obilježio Dan planeta Zemlje
 
Bosch u sklopu Green City projekta obilježio Dan planeta Zemlje
  • Odgovoran odnos prema prirodi i okolišu predstavlja značajan cilj tvrtke Bosch
  • Bosch fotonaponski sustav pustio je u pogon Gradonačelnik grada Zagreba
  • Bosch fotonaponski sustav – visokokvalitetan, učinkovit i pouzdan

Zagreb, travanj 2012.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje svečanim otvaranjem na Cvjetnom trgu, započeo je Green City eko projekt. Cilj projekta je potaknuti i uključiti građanstvo u sudjelovanje s vlastitim idejama zaštite okoliša, širiti program i aktivirati stanovništvo iz raznih dijelova Hrvatske kroz eko akcije, te osigurati budućnost sljedećim  naraštajima za život u zdravom okruženju.

Na Cvjetnom trgu posjetitelji su imali prigodu vidjeti Bosch fotonaponski sustav koji je bio u sklopu eko kuhinje, a električnom energijom napajao je Bosch kućanske aparate. Na svečanom otvorenju Bosch fotonaponski sustav pustio je u pogon Gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić. "Bosch fotonaponski sustavi odlikuju se visokom kvalitetom, jamstvom za produktivnost, zahvaljujući primjeni najkvalitetnijih sastavnih elemenata prema europskim standardima te višim specifičnim  prinosima solarne energije", rekao je gospodin Darko Mužević, direktor odjela Bosch toplinske tehnike za Hrvatsku.

Za Bosch, odgovoran odnos prema prirodi i okolišu predstavlja jedan od značajnih ciljeva tvrtke. Nismo usmjereni samo razvoju energetski učinkovitih, inovativnih i za okoliš prihvatljivih proizvoda za naše kupce, nego slijedimo također i načelo održivog razvoja na svakom proizvodnom mjestu i u svim radnim procesima. Oko 45% našeg ulaganja u istraživanje i razvoj proizvoda usmjereni su štednji okoliša i resursa. Pritom se u središtu nalaze novi i djelotvorni načini pretvorbe i korištenja energije.

Posjetitelji su mogli upoznati se sa načinom funkcioniranja eko kuhinje, te uživati u zdravim i atraktivnim receptima poznatih hrvatskih kuhara, sudjelovati u velikom broju aktivnosti, radionica, prezentacija, kvizova i nagradnih igara Projekt Green City podržavaju mnoge osobe iz javnog života a sve u svrhu ostvarivanja zajedničkih zelenih ciljeva.

Kontakt za medije:
Kristina Šperanda Ferenc
Tel.: (+385) 1 295 80 47
Kristina.speranda-ferenc@hr.bosch.com

Grupa Bosch vodeći je globalni dobavljač tehnologija i usluga. Prema preliminarnim brojkama u poslovnoj 2011. više od 300.000 zaposlenika ostvarilo je promet od 51,4 milijarde eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 350 podružnica i regionalnih kompanija u oko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch svake godine troši više od 4 milijarde eura na istraživanje i razvoj te je 2011. prijavila više od 4100 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao "Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku". Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu grupe Bosch i omogućava tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija za osiguranje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Preostali poslovni udjeli nalaze se u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch.hr, www.bosch-climate.com.hr.

Materijali

  • green-city-project

    green-city-project

  • green-city-project55.jpg

    green-city-project55.jpg