Ulaz za korisnike

Bosch zauzeo poziciju najuglednije tvrtke za tehnologiju motornih vozila na svijetu

|
Bosch zauzeo poziciju najuglednije tvrtke za tehnologiju motornih vozila na svijetu
 
Bosch zauzeo poziciju najuglednije tvrtke za tehnologiju motornih vozila na svijetu
Časopis Fortune proglasio Bosch najrenomiranijim dobavljačem komponenti za automobile
 • Prvo mjesto među svim dobavljačima komponenti za automobile diljem svijeta
 • Priznate prednosti: inovacija, vođenje zaposlenika, kvaliteta menadžmenta, kvaliteta proizvoda i usluga i međunarodna konkurentnost
 • Peto mjesto među svim njemačkim poduzećima, jedanaesto mjesto u Indiji, a četrnaesto u Europi
 • GERLINGEN, Njemačka - Američki gospodarski časopis Fortune proglasio je Bosch najuglednijim ponuđačem tehnologije motornih vozila na svijetu. Položaj predvodnika Bosch je zauzeo nakon evaluacije odgovora 3855 menadžera, direktora i analitičara iz 698 poduzeća, 59 gospodarskih grana i 32 države. Boscheve najcjenjenije prednosti među ostalim su inovacija, vođenje zaposlenika, kvaliteta menadžmenta, kvaliteta proizvoda i usluga i međunarodna konkurentnost.

  Uz prvo mjesto koje je osvojio kao dobavljač komponenti za automobile Bosch je u ukupnom poretku svih tvrtki u Njemačkoj zauzeo peto mjesto, u Indiji jedanaesto, a u Europi četrnaesto.

  „Ovaj je plasman izvanredna čast za našu tvrtku, naše zaposlenike, klijente i dobavljače“, naglasio je Franz Fehrenbach, predsjednik uprave društva Robert Bosch GmbH. „I dalje ćemo učiniti sve što možemo da bismo oduševljavali izvrsnim uslugama, proizvodima svjetske klase i vodećim tehnologijama! To je priznanje pokazalo koliko su Boschevi zaposlenici posvećeni svome poslu u svim našim poljima djelatnosti.“ Od 1997. godine časopis Fortune svojim popisom „The World's Most Admired Companies“ („Najcjenjenija poduzeća na svijetu“) objavljuje jednu od najznačajnijih rang-lista tvrtki diljem svijeta. Informacije o anketi mogu se pronaći na adresi http://money.cnn.com/magazines/fortune/most-admired/.

  Kontakt za medije: Ines Marciuš Kruljac, Tel.: (+385) 1 295 80 74

  Grupa Bosch vodeći je globalni dobavljač tehnologija i usluga. Prema preliminarnim brojkama u poslovnoj 2011. više od 300.000 zaposlenika ostvarilo je promet od 51,4 milijarde eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 350 poduzeća-kćeri i regionalnih kompanija u oko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ta svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2011. godini izdvojio više od četiri milijarde eura za istraživanje i razvoj te prijavio više od 4100 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

  Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu grupe Bosch i omogućuje tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija za osiguranje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade „Robert Bosch Stiftung GmbH“. Većinu prava glasa ima industrijski trust „Robert Bosch Industrietreuhand KG“. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Preostali poslovni udjeli nalaze se u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

  www.bosch.com

  Materijali