Ulaz za korisnike

Boscheva akumulatorska vrtna pila Keo

|
Boscheva akumulatorska vrtna pila Keo
 
Boscheva akumulatorska vrtna pila Keo
Reže grane promjera do 80 milimetara, Opremljeno odvojivom hvataljkom za grane radi ugodnog jednoručnog rada, Integrirani litij-ionski akumulator za maksimalnu slobodu kretanja

Boscheva pila Keo predstavlja akumulatorsku vrtnu pilu za ugodan jednoručni rad. Njezina je posebna karakteristika odvojiva hvataljka za grane „A-Grip“ koja vam omogućava da istovremeno držite pilu i granu samo jednom rukom. Pomoću hvataljke „A-Grip“ grančice se mogu jednostavno odrezati, a slobodna se ruka ne mora koristiti za stabilizaciju grane koja bi se inače kretala naprijed i natrag kao posljedica piljenja. Ovo je naročito korisno prilikom obrezivanja viših i teško dostupnih grana. Vrtna pila Keo također se može koristiti za lagano rezanje kolčića za biljke, pergola ili ogradica na željenu duljinu bez ikakvog napora. Odvajanje hvataljke „A-Grip“ povećava maksimalni promjer rezanja sa 60 na 80 milimetara i omogućuje korisniku da pili blizu debla stabla.

Male težine, praktična i moćna

Alat teži samo 1050 grama uključujući hvataljku „A-Grip“ te savršeno leži u vašoj ruci zbog malog opsega drške i njene mekano obložene ručke. Dobra ravnoteža između motora i akumulatora također doprinosi izvrsnom rukovanju. Broj hodova pri radnom opterećenju do 2800 hodova po minuti osigurava brzi napredak u rezanju, s tim da se brzina može prilagoditi tijekom rezanja. List pile brzo se i jednostavno zamjenjuje pomoću sustava SDS – okrenite prsten, uklonite list pile, umetnite novi list pile i okrenite prsten nazad. Od pribora su dostupni listovi sabljaste pile najpogodniji za drvo („Top for Wood”), fleksibilni za drvo i metal („Flexible for Wood and Metal”), fleksibilni za metal („Flexible for Metal”) i posebni za gips („Special for Plaster”). Elektronski prekidač za podešavanje brzine hoda koja se uvijek može mijenjati osigurava odabir ispravne brzine za svaki materijal.

Akumulatorska vrtna pila napaja se putem akumulatora od 10,8 volta s litij-ionskom tehnologijom. Pokazatelj razine punjenja na alatu može se iskoristiti u svakom trenutku kako bi se saznalo koliko je još energije ostalo u akumulatoru. Jednim punjenjem akumulatora možete izrezati otprilike 190 grana promjera do 15 mm, 70 grana promjera do 30 mm ili 30 grana promjera do 60 mm. Dodatna prednost je što litij-ionski akumulatori nemaju skoro nikakvo samostalno pražnjenje te su stoga spremni za korištenje čak i nakon što se nisu koristili duže vrijeme. Također nemaju efekt pamćenja te se mogu bilo kada ponovno napuniti bez ikakvog pogoršanja učinka akumulatora.

Vrtna pila Keo bit će dostupna u maloprodajnim trgovinama od listopada 2011. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 99,99 € uključujući PDV. Opremljena je listom pile za rezanje drva „Top for Wood.

Specifikacije

Boscheva vrtna pila Keo

Napon akumulatora 10,8 V

Kapacitet akumulatora 1,3 Ah

Vrijeme punjenja 3 h

Brzina hoda (bez radnog opterećenja) 1600 hodova/min

Brzina hoda (uz radno opterećenje) 2800 hodova/min

Maks. promjer rezanja 60/80* mm (*bez hvataljke A-Grip)

Duljina lista pile 150 mm

Težina 950*/1050 g (*bez hvataljke A-Grip)

Bosch Grupa vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. Prema preliminarnim brojkama u poslovnoj 2010. oko 283.500 zaposlenika ostvarilo je promet od 47,3 milijarde eura na području automobilskih i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 300 podružnica i regionalnih kompanija u preko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2010.godini potrošio oko četiri milijarde eura na istraživanje i razvoj te je prijavio preko 3 800 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

Bosch u 2011.godini slavi svoju 125.godišnjicu. Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i električni inženjering". Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu i omogućava tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija u osiguravanje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne fundacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetnog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela je u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Materijali