Ulaz za korisnike

Boschevo znanje i iskustvo na području gospodarskih vozila

Boschevo znanje i iskustvo na području gospodarskih vozila
 
Boschevo znanje i iskustvo na području gospodarskih vozila
Opsežna Boscheva stručnost na području kamiona Rezervni dijelovi, dijagnostička tehnika i Boschevo znanje i iskustvo na području gospodarskih vozila

„ > Rezervni dijelovi za transportere, teretna vozila i autobuse s kvalitetom originalne opreme

„ > Inteligentna dijagnostička tehnika specijalizirana za radionice za gospodarska vozila

„ > Koncepti zamjene i popravaka za popravke u skladu s aktualnom vrijednošću

Pouzdanost igra vrlo važnu ulogu kad je riječ o komercijalnom području, dakle kod transportera, teških teretnih vozila i autobusa. Svaki kvar ili neplanirani popravak uzrokuje privremeni zastoj u radu i troškove. Stoga Bosch i dalje kontinuirano proširuje svoju ponudu. Za popravak i servisiranje gospodarskih vozila nudi opsežnu paletu dijagnostičke i radioničke opreme, rezervnih dijelova kao i usluga servisa, i to sve na jednom mjestu.

Dijagnostika upravljačkog uređaja za gospodarska vozila s pomoću uređaja KTS Truck

Zbog sve većeg broja elektroničkih upravljačkih uređaja u gospodarskim vozilima primjena posebnih dijagnostičkih testera upravljačkih uređaja postaje neizostavna. Za potrebe radionica za gospodarska vozila Bosch ima posebnu ponudu koja uključuje tester upravljačkog uređaja KTS Truck s pripadajućim softverskim paketom Esitronic Truck. Taj softver sadrži podatke o više od 90 posto transportera, teretnih  vozila, prikolica i autobusa uobičajenih na europskom tržištu. Softver Esitronic Truck uz dijagnostiku upravljačkih uređaja sadrži i tehničke informacije poput spojnih shema, uputa za servisiranje i popravke, informacija o sustavu te kataloga s rezervnim dijelovima.

Opsežna radionička tehnika za radionice za gospodarska vozila

Boschev program za radionice uz dijagnostiku upravljačkih uređaja obuhvaća širok asortiman radioničke opreme prilagođene specifičnim potrebama. Bosch nudi najmodernije ispitne uređaje za radionice namijenjene za analizu podvozja i emisija kao i usluge vezane uz akumulator i klimu. Analiza sustava vozila omogućuje sistematsko testiranje komponenti, sustava i elemenata u ugrađenom stanju. U ponudi se težište stavlja na podizna postolja za transportere, uređaj za balansiranje i montiranje guma kao i uređaj za ispitivanje dinamičkih kočnica, također za teška teretna vozila.

Dizelske komponente s kvalitetom originalne opreme

Bosch svim velikim proizvođačima gospodarskih vozila isporučuje dizelske sustave s kvalitetom originalne opreme. Stoga postoji i odgovarajuće opsežna ponuda rezervnih dijelova i za aktualne sustave common rail i sustave pumpi brizgaljki i za klasične dizelske komponente.

Da bi se postiglo pridržavanje norme Euro 5, načelno se mora smanjiti emisija dušikova oksida (NOx) dizelskih motora. S tim je ciljem Bosch razvio sustav za naknadnu obradu ispušnih plinova Denoxtronic za originalnu opremu. Za naknadno opremanje gospodarskih vozila Bosch nudi sustav Denoxtronic2 Retrofit koji smanjuje emisiju dušikova oksida za do 90 posto. Rješenje za naknadno opremanje isplati se i s ekonomskog gledišta jer sustav Denoxtronic smanjuje potrošnju goriva za do 5 posto. Osim toga, gospodarska vozila koja ispunjavaju zahtjeve norme Euro 5 na autoputu dobivaju popust na cestarinu od dva centa po kilometru.

Popravak u skladu s aktualnom vrijednošću s programom Bosch eXchange

Za popravak se uvijek ne isplati upotrebljavati nove dijelove. Bosch zato svojim programom zamjenskih dijelova eXchange nudi povoljnu alternativu za popravak gospodarskih vozila u skladu s aktualnom vrijednošću uz oko 30 posto povoljniju cijenu u usporedbi s novim dijelom i jednako dvogodišnje jamstvo. Samo za dizelske sustava ubrizgavanja na raspolaganju stoji više od 800 zamjenskih proizvoda, a za mnoga vozila postoje već i zamjenski proizvodi za moderne visokotlačne sustave ubrizgavanja. Uz to je u ponudi oko 350 tipova elektropokretača motora i generatora.

Dugotrajni potrošni dijelovi i oprema za veliku kilometražu

Bosch nudi opsežan program rezervnih dijelova i opreme za gospodarska vozila. Program obuhvaća proizvode od pogonskog remena preko akumulatora, fanfara,filtara, žarulja, senzora i brisača do dodatnih reflektorskih svjetala. Svi su Boschevi dijelovi za gospodarska vozila prilagođeni posebnim zahtjevima rada gospodarskih vozila.

Bosch je nedavno proširio svoj program rezervnih dijelova za gospodarska vozila visokoučinkovitim klinastim rebrastim remenima izrađenima od najmodernijih sintetičkih vrsta kaučuka u kombinaciji s iznimno opteretivim visokotehnološkim nitima. Zahvaljujući tome ti su remeni posebno prilagođeni za uporabu u gospodarstvu kod teških teretnih vozila i autobusa te za veliku snagu motora.

Popravak kod Boschevih stručnjaka za dizelske sustave

Mreža profesionalnih radionica specijaliziranih za dizelske sustave preuzima servisiranje i popravke dizelskih komponenti na licu mjesta. U Boschevim dizelskim centrima i Boschevim dizelskim servisima Boschevo se znanje i iskustvo primjenjuje za popravak dizelskih komponenti. U tim specijaliziranim radionicama, kojih ima oko 3 800 u cijelom svijetu, a od toga oko 90 u Njemačkoj, posebno educirani radnici ispituju, održavaju, popravljaju i podešavanju sve vrste dizelskih sustava.

Kristina Šperanda Ferenc

Tel.: (+385) 1 295 80 47

Kristina.Speranda-Ferenc@hr.bosch.com

www.bosch.com

Materijali

  • Foto Bosch: 1-AA-18432

    Foto Bosch: 1-AA-18432