Ulaz za korisnike

Brick Award 2012

|
Brick Award 2012
 
Brick Award 2012
Svečanost povodom Wienerberger Brick Award 2012. održat će se u Bečkoj gradskoj vijećnici 3. svibnja 2012.

Wienerberger, osnovan u Beču 1819., je 2004. godine pokrenuo Brick Award. Ova dvogodišnja nagrada je važna nagrada za arhitekturu koja daje priznanje inovativnim građevinama od opeke međunarodne kvalitete. Nominacije i građevine koje su osvojile nagradu su od strane međunarodnih novinara koji se bave arhitekturom predstavljene u pratećoj knjizi pod nazivom 'Brick 12'. Dvojezičnu (njemačko/englesku) publikaciju izdaje Callwey Publishers te će biti dostupna u knjižarama. Ranije predstavljeni i nagrađeni arhitektonski primjeri pokazuju koliko inovativna i svestrana opeka može biti kad se koristi za zidove, fasade, krovove i podove. Opeke, glineni blokovi, krovni crjepovi i opločnici se koriste kod izgradnje muzeja, industrijskih zgrada, obiteljskih kuća, vatrogasnih postaja i električnih trafostanica. Stručni žiri sastavljen od nezavisnih stručnjaka pridaje veliku važnost arhitektonskom shvaćanju materijala, visokim standardima kvalitete izgradnje i pitanjima održivosti.

Wienerberger Brick Award 2012.

Članovi žirija: Plamen Bratkov (Bugarska), Rudolf Finsterwalder (Njemačka), Hrvoje Hrabak (Hrvatska), John Foldbjerg Lassen (Danska), Zhang Lei (Kina)

Nominirani projekti:

50 projekata nominiranih za Wienerberger Brick Award 2012. dolazi iz ukupno 28 zemalja: Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kina, Hrvatska, Republika Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Indija, Irska, Italija, Japan, Litva, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Ruanda, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Južnoafrička Republika, Švicarska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Nagrade:

Svečanost povodom Wienerberger Brick Award 2012. održat će se u Bečkoj gradskoj vijećnici 3. svibnja 2012., a nagrade se po prvi put dodjeljuju u kategorijama. Kategorije su sljedeće: (1) posebno rješenje koje koristi opeke, (2) obiteljska kuća, (3) nestambena zgrada, (4) stambena zgrada i (5) konverzija.

'Brick 12': Kao i prethodnih godina uz arhitektonsko natjecanje, Wienerberger posredstvom Callwey Publishers izdaje dvojezičnu knjigu pod nazivom 'Brick 12'. Knjiga ističe opeku kao bezvremenski građevinski materijal u budućnosti usmjerenoj arhitekturi. Održivost, trajnost, energetska učinkovitost i pristupačnost su samo neki od razloga za ogromnu popularnost opeke, građevinskog materijala koji je iskušan tijekom mnogih stoljeća. 'Brick 12' na 240 stranica predstavlja pet dobitnika nagrade kao i daljnjih 45 istaknutih modernih građevinskih projekata koji koriste opeku uz više od 400 fotografija u boji i nacrta. Novi dodatak knjizi je magazin Brick+ koji izvještava o ljudima i trenutnim temama u arhitekturi.

Kontakt:

Wienerberger AG
Marion Göth & Rita Kremsner, Korporativni
marketing-komunikacije & PR

Wienerberger City, Wienerbergerstraße 11
A-1100 Beč
T +43(1)60192-399

brickaward@wienerberger.com

Materijali

  • Natural construction material for future

    Natural construction material for future