Ulaz za korisnike

Broj izdanih odobrenja za građenje hotela, ureda, trgovačkih i prometnih zgrada stabilan

|
Broj izdanih odobrenja za građenje hotela, ureda, trgovačkih i prometnih zgrada stabilan - Foto: Zane
 
Broj izdanih odobrenja za građenje hotela, ureda, trgovačkih i prometnih zgrada stabilan - Foto: Zane
Broj izdanih odobrenja za građenje nestambenih zgrada

Znatan porast izdanih odobrenja za građenje industrijskih i skladišnih objekata 

U broju izdanih odobrenja za građenje nestambenih zgrada najveći rast bilježe zgrade industrijske i skladišne namjene, kod kojih je u prva tri kvartala 2014. u odnosu na prva tri kvartala 2013. zabilježen rast od čak 56 posto.

Broj izdanih odobrenja za građenje hotela, ureda, trgovačkih i prometnih zgrada ne bilježi znatnije promjene, a broj izdanih odobrenja za građenje ostalih nestambenih zgrada, u koji spadaju i zgrade mješovite namjene s manje od 50 posto stambenih prostora te zgrade pretežno javne namjene (zdravstvene ustanove, ustanove za obrazovanje, kulturu i sl.) u blagom je porastu.

Pad tržišta stambenog prostora

Broj završenih stambenih zgrada i stanova

Broj završenih stambenih zgrada u stalnom padu 

Broj završenih stambenih zgrada i stanova zorno prikazuje pad tržišta stambenog prostora – broj završenih stambenih zgrada u stalnom je padu od 2009., koji se na godišnjim razinama kreće oko 10 posto, no pad broja završenih stanova znatno je dramatičniji – na godišnjim razinama

2010. i 2011. kretao se oko 20 posto, u 2012. pad je u odnosu na 2011. iznosio blagih pet posto, a u 2013. pad iznosi visokih 14,4 posto.

O NAMA

Specijalizirano smo trgovačko društvo za poslovanje nekretninama u stopostotnom vlasništvu Zagrebačke banke d.d. i djelujemo više od 20 godina. Osnovani smo s ciljem pružanja znanja i usluga iz područja upravljanja i razvoja nekretnina Grupi Zagrebačke banke, klijentima Grupe i samostalno na tržištu. Primjenjujući dugogodišnje iskustvo i specijalistička znanja, u skladu s potrebama naših klijenata razvili smo i uspješno pružamo integralni okvir usluga u konzaltingu vezanih za upravljanje i razvoj nekretnina, izradu procjena nekretnina te posredovanje pri kupnji, prodaji, najmu i zakupu nekretnina.

Sa sjedištem u Zagrebu i poslovnicama u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Osijeku, svojim poslovanjem pokrivamo cijelo područje Republike Hrvatske, a uz pomoć kćerinskog društva ZANE BH d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu i poslovnice u Mostaru pokrivamo cijelo područje Federacije Bosne i Hercegovine.

Zajedno s Bankom i ostalim članicama Grupe Zagrebačke banke kontinuirano razvijamo paletu proizvoda i usluga, čime se u segmentu poslovanja s nekretninama konsolidira snažna tržišna pozicija Grupe, a klijent dobiva najbolju moguću integralnu uslugu koja pokriva ukupni okvir potreba vezanih za cjelovito i učinkovito upravljanje nekretninama.

www.zane.hr

Materijali

  • Broj izdanih odobrenja za građenje nestambenih zgrada u Republici Hrvatskoj

    Broj izdanih odobrenja za građenje nestambenih zgrada u Republici Hrvatskoj

  • Broj završenih stambenih zgrada istanova u Republici Hrvatskoj

    Broj završenih stambenih zgrada istanova u Republici Hrvatskoj