Ulaz za korisnike

Brza realizacija izgradnje proizvodne građevine za tvrtku Plastic Omnium u IIG-J&T

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Trnava (Slovačka), Aalst (Belgija), 24. rujna 2008. – Belgijski Immo Industry Group (IIG), europski lider u industrijskim nekretinama 'po mjeri' je sa svojim slovačkim korporativnim partnerom - tvrtkom J&T, nedavno izvršio primopredaju nove proizvodne građevine tvrtki Plastic Omnium Auto Exterior, drugom po veličini globalnom proizvođaču vanjskih plastičnih dijelova i modula namijenjenih automobilskoj industriji. U Plastic Omniumu odlučili su se za mogućnost brze realizacije izgradnje proizvodne građevine 'po mjeri' u sklopu IIG i J&T industrijskog parka Trnava, smještenom u neposrednoj blizini tvornice za sklapanje automobilskih dijelova PSA Peugeot Citroen, kako bi uspjeli zadovoljiti kratke vremenske rokove svojih klijenata.

Uprava Plastic Omniuma, naime, hitno je tražila lokaciju za izgradnju nove proizvodne građevine iz koje bi se dobavljali dijelovi za potrebe tvornice za sklapanje automobilskih dijelova PSA Peugeot Citroen u slovačkoj Trnavi. »Idealna lokacija za nas bio je industrijski park Trnava u vlasništvu IIG-a i J&T-a, u neposrednoj blizini tvornice. S bilo koje druge lokacije bilo bi nam nemoguće izvršavanje pravovremenog snabdijevanja tvornice PSA Peugeot Citroen», stoji u priopćenju tvrtke. U Plastic Omniumu iznimno su zadovoljni izgledom i rasporedom prostorija nove tvornice. U istom industrijskom parku u Trnavi već otprije je smještena i estrinska tvrtka Plastic Omniuma – Inergy. Građevina Plastic Omniuma dovršena je u roku od pet mjeseci nakon potpisivanja završnog ugovora o njezinoj izgradnji. Plastic Omnium planira godišnje Peugeot Citroenu isporučivati 200.000 automobilskih odbojnika. Direktor IIG-a za Slovačku Radovan Brtis rekao je kako je izgrađena tvornica dokaz da se i kod manjih građevina mogu postići visoke razine učinkovitosti i produktivnosti. «Tvornica Plastic Omnium prostire se na površini od samo 1.900 četvornih metara, s dodatnih 150 četvornih metara namijenjenih uredima. Unatoč nevelikoj površini, godišnja proizvodnja odbojnika Plastic Omniuma iznosi 200.000 komada i bez pretjerivanja se može reći da se radi o impresivnoj brojci», rekao je Brtis. Prema riječima komercijalnog direktora tvrtke J&T Miroslava Fulapa, industrijski park Trnava stekao je reputaciju idealnog parka za isporučitelje dijelova za tvornicu Peugeot Citroen s kojom park ima izravnu vezu. «Iznimno nam je drago što smo u mogućnosti upravi Plastic Omniuma, ponuditi i osigurati potpuno rješenje, poštujući kratak vremenski rok što nam ga je naš klijent zadao», rekao je Fulap. Treba napomenuti da se u sklopu parka nalaze i tvornice koje se ne bave proizvodnjom dijelova za vozila.

Podaci o tvrtki J&T Real Estate J&T jedna je od najznačajnijih grupacija na području bivše Čehoslovačke kod koje je zamijećen najbrži razvoj i čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko četiri milijarde eura. J&T Group, među ostalim se bavi i privatnim bankarstvom, investicijskim bankarstvom, izgradnjom nekretnina te projektiranjem energetskih postrojenja. Bankarsku grupaciju trenutačno čine Banka J&T u Pragu, Banka J&T u Bratislavi, IBI Banka u Zuerichu i J&T Banka u Moskvi. U domeni nekretnina, tvrtka J&T vodeća je na slovačkom tržištu te razvija posao u Republici Češkoj i još nekim zemljama središnje Europe, Ruske Federacije i na Karibima. U izgradnju i razvoj nekretnina ova tvrtka u predstojećem petogodišnjem razdoblju planira uložiti 3.75 milijarde eura. Kada je riječ o projektiranju energetskih postrojenja, J&T Group je važan dugoročni strateški investitor. Više možete doznati na web-adresi [u]www.jtfg.com[/u]

Podaci o tvrtki IIG Immo Industry Group (IIG) europski je lider razvoja 'pametnih' industrijskih nekretnina 'po mjeri' , bilo da je riječ o izgradnji samostalnih industrijskih građevina ili građevina unutar industrijskih parkova. Kombinirajući veliko međunarodno iskustvo u projektiranju, u pitanjima konzaltinga za logističke i proizvodne industrijske procese, u financiranju i gospodarenju građevinama, sa stručnošću svojih djelatnika u 25 ureda u 20 zemalja, IIG uspješno primjenjuje najviše međunarodne standarde u najkraćim vremenskim rokovima. Više od stotinu do sada realiziranih projekata, samo po sebi govori o IIG-ovoj profesionalnoj reputaciji. Ova belgijska tvrtka je bez premca kad je riječ o industrijskim parkovima – naime, u središnjoj i u istočnoj Europi, u Rusiji i članicama Zajednice neovisnih država (ZND) posjeduje ih čak 18 u raznim razvojnim fazama. U Ukrajini, Rusiji, Turskoj i Slovačkoj, IIG je ušao u zajedničko ulaganje (joint venture) s tvrtkama Aladdin Group, Rostik Group, Toros Capital Partners te s J&T Real Estate Group.

Podaci o tvrtki Plastic Omnium Auto Exterior Tvrtka je ekskluzivni isporučitelj raznih termoplastičnih vanjskih dijelova za automobile i proizvođač dijelova za odbojnike te europski lider u proizvodnji termoplastičnih kompozitnih konstrukcijskih dijelova. Zaposlenici Plastic Omniuma dizajniraju, oblikuju i isporučuju inovativna rješenja čija je svrha postići veću sigurnost pješaka te manju težinu vozila. Sa 47 tvornica razmještenih diljem svijeta i 19 R&D centara na pet kontinenata, velikim inovacijskim mogućnostima i odgovarajućom uslugom, Plastic Omnium Auto Exterior jedan je od vodećih partnera raznih svjetski poznatih proizvođača automobila. Plastic Omnium Auto Exterior dio je francuske tvrtke Compagnie Plastic Omnium koja svoje aktivnosti usmjerava na dva poslovna kolosijeka: na razvoj automobilske opreme te na usluge namijenjene lokalnoj zajednici. Na pet kontinenata Plastic Omnium posjeduje 86 tvornica i 38 budućih proizvodnih pogona. Tijekom 2007. tvrtka je izvijestila o prihodu u iznosu od 2.7 milijardi eura, od čega je čak 70 posto ostvareno izvan Francuske.

Na priloženoj fotografiji je prikazana tvornica IIG-J&T u industrijskom parku Trnava

[u]Dodatne informacije: Stijn De Preter, IIG Press Manager Tel: +32 53 76 78 50 Mob: +32 476 60 25 98 Email: stijn.depreter@iig.org Vedrana Koceić, Project Manager Pleon Dialog, Šoštarićeva 10, 10 000 Zagreb tel: 01 4557 221; fax: 01 4557 223 gsm: 098 335 416 e-mail: vedrana.koceic@pleon-dialog.hr[/u]

Materijali