Ulaz za korisnike

Brzinom i kvalitetom Splićani postali poželjan partner

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

SPLIT - Splitski Konstruktor će znatno prije ugovorenog roka završiti najsloženiji i najskuplji pothvat kompletne rekonstrukcije dijela Jadranske magistrale, od Mioske do Kolašina. Najkritičnija točka na najfrekventnijoj prometnici u Crnoj Gori bit će osposobljena za promet 15. lipnja, gotovo četiri i pol mjeseca prije ugovorenog roka.

Vrijednost složenog posla na rekonstruiranoj trasi dugoj sedam kilometara koji je obuhvatio gradnju trećeg traka, kompletnu sanaciju 11 oronulih tunela i detaljnu sanaciju većeg broja kosina, kao i gradnju galerije kod Kolašina je 11,2 milijuna eura. Dionica od Mioske do Kolašina, prema mišljenju stručnjaka, jedna je od najkompliciranijih prometnica u Europi. Zbog velikog uspona, komplicirane konfiguracije terena, nepreglednih usjeka i kosina, stalnih odrona i neadekvatne završenosti i održavanja na tom dijelu Jadranske magistrale koja spaja južni i središnji sa sjevernim dijelom Crne Gore posljednjih godina, osobito zimi, dolazilo je do čestih višednevnih prekida i potpunoga kolapsa prometa. Sasvim je izvjesno da je prihvaćanjem kompletne rekonstrukcije magistrale od Mioske do Kolašina Konstruktor ušao u do sada najkompliciraniji projekt te vrste u Crnoj Gori. Prema riječima inženjera Damira Grupšića, rukovoditelja radova Konstruktora na tom projektu, u proteklih osam mjeseci najveća teškoća izvođaču bilo je loše vrijeme i uvjeti te činjenica da su se poslovi najčešće obavljali uz odvijanje prometa. U Konstruktoru su posebno zadovoljni time što je najkompliciraniji posao na kompletnoj rekonstrukciji dijela najteže prometnice u Crnoj Gori obavljen ne samo u rekordnom roku nego i na najkvalitetniji način. To je sigurno najbolja preporuka Konstruktoru za nove poslove u Crnoj Gori kojih će u sektoru prometne infrastrukture sljedećih godina biti sve više, a izvjesno da će splitska kompanija biti jedan od najozbiljnijih kandidata za izvođača radova na nekoj od dionica buduće autoceste u Crnoj Gori, od Bara do granice sa Srbijom, koja će stajati oko dvije milijarde eura. Splitska građevinska kompanija prijašnjih je godina izgubila nekoliko važnih poslova u Crnoj Gori u konkurenciji sa slovenskim tvrtkama. Međutim, situacija se u posljednje vrijeme mijenja nabolje. Konstruktor je nedavno završio gradnju mosta na Limu pokraj Bijelog Polja, koji je stajao 1,8 milijuna eura. Osim rekonstrukcije dionice Mioska - Kolašin privode se kraju i radovi na proširenju Jadranske magistrale pokraj Petrovca na moru. U toku su i završne pripreme, a za 20-ak dana operativa Konstruktora počet će gradnju obilaznice oko Rožaja koja će biti gotova za devet mjeseci.

[u][url="http://www.poslovni.hr/80521.aspx"]Konstruktor i IGH zainteresirani za izgradnju mosta preko Boke Konstruktor želi graditi autocestu na Kosovu Konstruktor: U četvrtak ugovor u Prištini Konstruktor će graditi poslovno-stambeni objekt u Prištini Kreće gradnja autoceste kroz CG Žderić: Nemam veze s donošenjem Pravilnika o licenciranju Prometnica koja povezuje sjever i jug Crne Gore gotova 2010. godine Konstruktor protiv Trigranita KNST (Konstruktor d.d.)[/url][/u]

Materijali