Ulaz za korisnike

Burj Khalifa, DORMA proizvodi za 13.000 vrata

|
Burj Khalifa, DORMA proizvodi za 13.000 vrata
 
Burj Khalifa, DORMA proizvodi za 13.000 vrata
Burj Khalifa, DORMA proizvodi za 13.000 vrata

Ennepteal/Dubai

Kada je početkom 2010. godine svečano otvoren objekt Burj Khalifa naglašeno je da je poduzeće DORMA, zajedno sa svojim partnerom poduzećem Häfele, opremio u tom impozantnom objektu 13.000 vrata svojim proizvodima.“S volumenom prometa od preko 10 miliona Eura to predstavlja jedan od najvećih naloga u povijesti poduzeća. Ponosni smo što smo mogli učestvovati na tom značajnom projektu“ objašnjava CEO/direktor poduzeća DORMA Dr. Michael Schädlich.

Svi produkti proizvedeni su u njemačkim, ali i u internacionalnim pogonima DORMA grupe.

Osam velikih karusel-vrata s automatskim pogonom u specijalnoj izvedbi osiguravaju komforan pristup najvećoj zgradi na svijetu konstrukcijske visine od 828 metara. Ta automatska vrata proizvedena su u tvornici u Kölnu, a tehnički iznimno kvalitetni sistemi zatvaranja vrata u matičnoj tvornici u mjestu Ennepetaler. Dizajnerski stakleni okovi proizvedeni su u Detmoldu. Veliki dio proizvoda ipak je proizveden na internacionalnim proizvodnim lokacijama - uglavnom u SAD-u. Razlog: društvo arhitekata ovlašteno za projektiranje objekta Burj Khalifa Skidmore, Owings & Merrill iz Čikaga, SAD tražio je proizvođače kako iz SAD-a tako i iz drugih dijelova Europe. Dr. Schädlich objašnjava:“ Arhitekti su inzistirali na najboljim proizvodima iz svijeta normi. DORMA je kao jedan od rijetkih proizvođača bila u stanju isporučiti sve traženo s jednog mjesta.“ Poduzeće je moglo plasirati proizvode za Burj Khalifu iz svih poslovnih područja .

DORMA se unatoč jakoj internacionalnoj konkurenciji uspjela izboriti za sudjelovanje na ovom prestižnom projektu. Odlučujuće prednosti bile su sistemska kompetencija proizvoda i usluga na jednom mjestu kao i prednost kompletne internacionalne mreže podružnica s direktnim savjetovanjem i servisom na licu mjesta.

www.dorma.de

Materijali