Ulaz za korisnike

Cesting nakon sedam godina na novoj lokaciji

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Osijek - Nakon sedam godina sve službe Cestinga, tvrtke za održavanje cesta, djeluju na jednom mjestu - Vinkovačkoj cesti 63, gdje je u petak poslijepodne osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo svečano otvorio novi poslovni objekt vrijedan 8,7 milijuna kuna.

OTVOREN NOVI POSLOVNI OBJEKT CESTINGA VRIJEDAN 8,7 MILIJUNA KUNA

Damir Junušić, predsjednik Nadzornog odbora te građevinske tvrtke u vlasništvu Županije, istaknuo je kako je Cesting od dana osnutka 1998. godine primjer uspješne transformacije u moderno trgovačko društvo, koje je svih proteklih godina poslovalo s dobiti ulažući u razvoj, odnosno nabavu dugotrajne imovine, za što je utrošeno više od 30 milijuna kuna. Sada je došao red i na uređenje vlastite zgrade na lokaciji na kojoj se nalaze i Uprava, mehanizacija i ostale službe. - Zgrada ima 1.280 četvornih metara i predstavlja simbol uspješnosti, ali i odricanja i truda zaposlenika, koji održavaju gotovo tri tisuće kilometara cesta na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije. Rezultati koji su iza nas pokazuju kako je tvrtku uspješno vodio direktor Marko Bagarić, a nezamjenjiva je bila i uloga, odnosno skrb osnivača Cestinga - Županije, na čijem su čelu i danas ljudi koji su gotovo kroz cijelo razdoblje rada Društva inzistirali na razvoju, ulaganjima, na očuvanju radnih mjesta i politici zapošljavanja. Sve je to rezultiralo time da od 1998. godine, kada je Cesting ostvario ukupan prihod od 33 milijuna kuna, a u njemu je radilo 290 radnikla s prosječnom bruto plaćom od 2.900 kuna, danas brojke izgledaju drukčije.

Prošle je godine, naime, Cestig povećao ukupan prihod za 176 posto u odnosu prema godini osnutka, pa je on iznosio 91 milijun. Zapošljavamo 328 radnika, čija je prosječna bruto plaća povećana za 107 posto, odnosno ona iznosi 6.000 kuna - istaknuo je Damir Junušić. Župan Bubalo je istaknuo kako je Cesting respektabilna tvrtka koja se nalazi među 338 najuspješnijih u Hrvatskoj, te dodao da je ustroj uspješnog poduzeća i bio cilj Osječko-baranjske županije, a Cesting je upravo potvrda odličnog rada i putokaz drugima na putu do uspješnosti. Cesting je, kazao je Bubalo, potpuno drukčiji primjer među tvrtkama jer je najprije reinvestirao dobit u ono što mu je najvažnije na putu k uspješnosti - mehanizaciju, a nije prvo gradio sebi zgrade, poput drugih tvrtki. Autor: Darko PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Kupaonice

Materijali