Ulaz za korisnike

Cijela kuća na dohvat ruke…

|
Cijela kuća na dohvat ruke…
 
Cijela kuća na dohvat ruke…
Možda je nekima palo na pamet da ono što je kod automobila već dugo prisutno u službi pružanja što većeg komfora i sigurnosti tijekom vožnje, nedostaje u velikoj većini kućanstava.

Daljinsko i centralno zaključavanje ili protuprovalni sustav primjerice, automatsko unutrašnje osvjetljenje i gomila drugih elektronskih pomagala koja gotovo neprimjetno iz pozadine pružaju potporu. Sve to svrstano je po jedan pojam – BUS tehnički sustav.

Stručno savjetovanje znači objasniti interesentima o čemu se tu zapravo radi i preporučiti im kako i gdje postaviti vodove po kući. Većina obitelji nije upoznata s tom vrstom tehnike, no nakon razgovora i objašnjavanja, većina ih želi ostaviti otvorenu mogućnost za ugradnju BUS tehnike – pa se postavlja pitanje: o čemu se tu zapravo radi?

Jednostavnim rječnikom rečeno, radi se o elektro instalaciji kojom se upravlja računalom putem voda slabe struje. BUS je zapravo kratica za engleski izraz ‘Binary Unit System’ što je zapravo ekvivalent inteligentnom domu budućnosti koji misli svojom glavom.

Izvor: Hausbau

Materijali