Ulaz za korisnike

ČIPTalks vas poziva na razgovor o...... arhitekturi, medijima i zakonima

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

ČOVJEK I PROSTOR, vodeći hrvatski časopis za arhitekturu organizira početkom listopada (03. i 04.10. 2008.) prvo izdanje ČIP TALKSa, javnih predavanja i diskusija o najvažnijim temama suvremene arhitekture i urbanizma. U brzim, 20-minutnim formama, javnim diskusijama, sudjeluju vodeći svjetski arhitekti, teoretičari, novinari, političari, urbanisti... ravnopravni sudionik je i publika.

Teme: Arhitektura – Prva javna prezentacija rezultata natječaja za zagrebački aerodrom održat će se upravo u sklopu ČIPTalksa. Otvaramo pitanje koji su trendovi u avionskoj industriji, te u kojoj mjeri će projekt novog aerordroma imati utjecaja na urbani razvoj Zagreba. Najveći hrvatski arhitektonski uredi suprostavili su se najvećim svjetskim zvijezdama (Zaha Hadid,Norman Foster, Shigeru Ban, Kazuyo Sejima...). Kakav je ishod i zašto, saznajte na ČIPTalksu. Mediji – Na koji način mediji utječu na suvremeno društvo. Kakva je budućnost medija? Sudionici ČIPTalksa raspravljaju što će nam novine, a što internet novinarstvo u budućnosti ponuditi? Što je donio Facebook? Zakon – Na koji način zakoni utječu na formiranje okoliša u Hrvatskoj? Razgovarat će se o primjeni Zakona o prostornom uređenju i gradnji, godinu dana nakon što je usvojen. O svemu više na ČIPTalksu. Na ČIP Talksu među ostalim će sudjelovati: Prvo izdanje ČIPtalksa održat će se 03. i 04. 10. 2008. u kongresnoj dvorani Hypo Alpe Adria centra. Za sve ostale informacije, molim Vas obratite se na tel 091/ 2506523 ili na www.uha.hr/ciptalks.Dođite i razmijenit ćemo mišljenja !

ČIP Talks ČIP Talks se prvi put organizira u formi dvodnevnog simpozija koji povezuje područja arhitekture, komunikacija i tehnologije, kako bi se sa što više aspekata prezentirale najzanimljivije aktualne teme iz navedenih područja i najvažniji suvremeni projekti. Za razliku od uobičajenih, predavačkih manifestacija, ČIP Talks će imati otvoreni format, kako bi se određene teme razvile u diskusiji kroz okrugle stolove i sudjelovanje publike. To znači da svako predavanja traje 20 minuta, a nakon njega odmah slijedi diskusija u kojoj osim predavača sudjeluju pozvani stručnjaci, tzv. panelisti, ali i publika. Središnji dio ovogodišnjeg ČIP Talksa bit će posvećen projektu Zagrebačke zračne luke. Konferencija će predstaviti:

 • koncepciju
 • razvoja Zračne luke Zagreb
 • utjecaj aerodroma
 • na razvoj grada
 • tijek realizacije
 • projekta i iskustvo najvećeg međunarodnog natječaja
 • prvonagrađeni
 • rad Sudionici diskusije su predstavnici zračne luke, ocjenjivačkog suda, prvonagrađeni autori kao i ostali natjecatelji. Uz prezentaciju novog projekta zračne luke, na konferenciji bi se održala i povezana diskusija o novim konceptima suvremenih zrakoplova, s dizajnerima novih modela aviona Airbusa i Boeinga Dreamlinera. Uz prezentaciju aerodroma, na konferenciji će se održati i panel diskusije o:
 • prostoru
 • komunikacija i medija, uz sudjelovanje najistaknutijih predstavnika hrvatskih i inozemnih medijskih kuća (EPH, NY Times, Abitare i dr.),
 • zakonskoj
 • regulativi, godinu dana nakon primjene novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji U brzim, 20-minutnim formama, javnim diskusijama, sudjeluju vodeći svjetski arhitekti, teoretičari, novinari, političari, urbanisti ... a ravnopravni sudionik je i publika. ČIP TALKS konferencija se u sustavu stručnog usavršavanja boduje sa 20 bodova, od čega 4 iz građevno-tehničke regulative.

  [u]http://www.uha.hr/ciptalks/index.php[/u]

  Materijali