Ulaz za korisnike

Cjelovita rješenja za uštedu energije

Cjelovita rješenja za uštedu energije
 
Cjelovita rješenja za uštedu energije
Tvrtka PLANETARIS d.o.o. iz Zagreba nudi cjelovita rješenja za uštedu energije u zgradama, usmjerena na dugoročno smanjenje potrošnje i troškova za energiju vlasnika i korisnika zgrada uz povećanje kvalitete života i udobnosti boravka u njima

Kaže se da uspješni poduzetnici imaju sposobnost prepoznati pravu priliku u pravo vrijeme. Da je tome doista tako najvjernije svjedoči Natko Bilić, MBA, koji je zajedno sa svojom dugogodišnjom kolegicom Željkom Hrs Borković, d.i.a. nedavno pokrenuo tvrtku PLANETARIS.
Riječ je o konzultantskoj tvrtki koja razvija suvremene energetske koncepte za postojeće i nove zgrade. PLANETARIS nudi cjelovita rješenja za uštedu energije u zgradama, usmjerena na dugoročno smanjenje potrošnje i troškova za energiju vlasnika i korisnika zgrada uz povećanje kvalitete života i udobnosti boravka u njima.
U doba kada Hrvatska vapi za energetskim obnovama zgrada, možemo samo zaključiti da je PLANETARIS startao u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

Stručan tim s bogatim radnim iskustvom

Osim poslovne pronicljivosti, dvojac Bilić i Hrs Borković krase k tome stručnost i bogato radno iskustvo.
Natko Bilić je, naime, zadnjih osam godina proveo na čelu projektantske kuće Studio 3LHD, gdje je sudjelovao na brojnim projektima značajnih kapitalnih investicija u Hrvatskoj i inozemstvu, te projektima javno-privatnog partnerstva. Ima 19 godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u domeni strateškog upravljanja, marketinga, financija i ljudskih potencijala.
Željka Hrs Borković je pak jedna od vodećih stručnjaka za energetsku učinkovitost i predsjednica Hrvatske udruge energetskih certifikatora (HUEC). Raspolaže sa 17 godina radnog iskustva u istraživanju, projektiranju i savjetodavnim uslugama u području energetske učinkovitosti u zgradama, te integraciji obnovljivih izvora energije u arhitekturu. Konzultantica je za ministarstva, gradove, županije, međunarodne institucije UNDP, EBRD, GIZ, GGF i komercijalne banke.
U upravu PLANETARISA Željka je došla iz Energetskog instituta Hrvoje Požar gdje je bila ovlašteni energetski certifikator i vodila projekte energetske učinkovitosti, te organizirala programe stručnog usavršavanja i izobrazbe ovlaštenih stručnjaka za energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Multidisciplinarni pristup projektima

'Naš zajednički rad u PLANETARISU samo je nastavak naših dosadašnjih karijera. Budući da u arhitekturi dolazi do promjene paradigme, kako se prije projektiralo, tako se više ne radi, odlučili smo iskoristiti sva naša znanja i iskustva i ponuditi tržištu cjelovita rješenja za uštedu energije koja dugoročno smanjuju troškove vlasnicima i korisnicima zgrada, te povećavaju životnu kvalitetu i udobnost boravka u zgradama uz pozitivan utjecaj na okoliš. Razvijamo projekte energetske učinkovitosti u postojećim i novim zgradama uz integraciju obnovljivih izvora energije i suvremenih energetskih sustava', objasnio nam je direktor Bilić.
'PLANETARIS koncepti temelje se na multidisciplinarnom inženjerskom pristupu, od prve ideje i energetskog pregleda, preko razvoja projekta i koncepta financiranja do realizacije i dugoročnog savjetovanja', kazala je arhitektica Hrs Borković te istaknula: 'Pouzdan smo partner s visokim profesionalnim standardima i stručnim timom za energetiku, arhitekturu, graditeljstvo, strojarstvo, elektrotehniku, financije i pravo. Imamo iskustvo u organizaciji i vođenju više od 200 projekata energetske učinkovitosti kao i korištenja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, regiji i Europskoj uniji'.

Usluge PLANETARISA

PLANETARIS cjelovita rješenja za uštedu energije u zgradama uključuju:
- energetske preglede i izdavanje energetskih certifikata
- pripremu i vođenje projekata energetske obnove zgrada
- izradu suvremenih energetskih koncepata novih zgrada  s naglaskom na gotovo nula energetske zgrade
- financijsko savjetovanje vezano uz investicije u projekte uštede energije
- ESCO usluge (PLANETARIS je ESCO partner i savjetnik za ESCO usluge koje mogu koristiti privatna i javna poduzeća, ustanove i jedinice lokalne samouprave.)
- savjetovanje i edukaciju o uštedama energije za javni sektor, financijske institucije i  projektante
- izradu strateških i planskih dokumenata u području energetske učinkovitosti na razini gradova i županija.

Stručna pomoć oko projekata energetske učinkovitosti i zelene gradnje

Vlasnicima i korisnicima postojećih stambenih, poslovnih, zgrada javne namjene i industrijskih zgrada, te investitorima u gradnju novih gotovo nula energetskih zgrada, PLANETARIS nudi cjelovita rješenja za uštedu energije. Savjetuje predstavnike suvlasnika i upravitelje zgrada kako uspješno provesti i financirati projekte energetske obnove od prve ideje do realizacije.
Investitorima i projektantima PLANETARIS nudi stručnu pomoć pri razvoju novih zgrada, koje već od 2018. u skladu s europskom regulativom moraju biti gotovo nula energetske, odnosno zadovoljavati kriterij visokih energetskih svojstava, kod kojih gotovo nulta ili vrlo mala količina potrebne energije treba najvećim dijelom biti pokrivena iz obnovljivih izvora.
Gradovima i županijama pak nudi uslugu stručnog vođenja projekata i strateškog planiranja u svrhu smanjenja energetske potrošnje i štetnih emisija u okoliš na nivou pojedinačnih zgrada, naselja, grada, ali i cijele županije.
Osim projekata energetske učinkovitosti, PLANETARIS razvija i koncepte vezane uz zelenu gradnju te LEED, BREAM i DGNB certifikacije te organizira savjetovanja i edukacije o uštedama energije za javni sektor, financijske institucije i projektante.

Planetaris d.o.o.
Vlaška 58, Zagreb
Tel: + 385 1 455 04 40
E-mail: info@planetaris.com
www.planetaris.com

O tvrtci:
PLANETARIS savjetuje predstavnike suvlasnika i upravitelje zgrada kako uspješno provesti i financirati projekte energetske obnove od prve ideje do realizacije

Investitorima i projektantima PLANETARIS nudi stručnu pomoć pri razvoju novih zgrada, koje već od 2018. u skladu s europskom regulativom moraju biti gotovo nula energetske

 

Materijali

  • Natko-Bilic-Zeljka-Hrs-Borkovic-by-Borko-Vukosav

    Natko-Bilic-Zeljka-Hrs-Borkovic-by-Borko-Vukosav

  • Logo: Planetaris

    Logo: Planetaris