Ulaz za korisnike

Crijep plus krovna oprema jednako je jedan Tondach krov

|
Crijep plus krovna oprema jednako je jedan Tondach krov
 
Crijep plus krovna oprema jednako je jedan Tondach krov
Izvještaj sa Tondach-ovog seminara u Bedekovčini

U Tondachu se ovih dana održavaju tradicionalne zimske prezentacije za trgovce građevnog materijala. Svi sudionici na seminaru doznaju novosti iz proizvodnog programa Tondacha, a zanimljivo je da će najsretniji dobiti i nagradu - vikend u Opatiji za dvije osobe. U prosjeku seminarima prisustvuje dvadesetak ljudi, što znači da bi do njihovog završetka sredinom ožujka sudjelovalo više stotina ljudi. Seminari su besplatni, a vodi ih Šimo Filipović, voditelj tehničke službe u Tondachu. Goste je pozdravio i član uprave Mladen Kostijal, kao i voditelj marketinga Tondacha Robert Kuščar.

Prije nego se krenulo na prezentaciju i tehničke detalje, gosti seminara obišli su proizvodne pogone Tondacha kako bi se upoznali s proizvodnim procesom i načinom na koji od gline na kraju nastaje crijep. Kroz pogon ih je proveo šef smjene Josip Rožman, a kasnije o tehnologiji govorio voditelj proizvodnje Boris Ožegović.

Treba ’naoružati’ trgovce argumentima

- U skladu s našom tradicijom mi svake godine u ovo vrijeme kad krovopokrivački radovi i prodaja građevnog materijala nije toliko intenzivna, organiziramo susret s trgovcima koje želimo upoznati s prednostima Tondach crijepa. Želimo one kod kojih ljudi dolaze kupiti crijep ’naoružati’ argumentima, zašto je Tondach crijep bolji od ostalih koji se nude. Odaziv je dobar i zadovoljni smo i nastavljamo dalje s ovakvim prezentacijama - rekao nam je Mladen Kostijal.

Ono na što je stavljen naglasak na ovom seminaru je razlika između proizvoda.

- Trgovci prodaju razne crjepove, raznih materijala i mi ih moramo naučiti gdje mi spadamo, u koju kategoriju. Svaki kupac koji kupuje crijep rješava svoj problem koji se zove krov. Svaki krov ima svoje tehničke parametre, ima nagibe, minimalne nagibe, treba odgovarajući crijep, ali i vizualno to treba urediti. Treba zadovoljiti želje krajnjeg kupca, a da sve bude građevinski točno i ispravno. Pored crijepa mi zbog održavanja dobre kvalitete imamo i krovnu opremu koju zovemo Tondach tuning. Ona je veoma bitna jer ima tu puno parametara: od krovne folije, zaštitne rešetke, do protoka zraka. Mi moramo pratiti i taj dodatni dio, pa velimo da crijep plus krovna oprema jednako je jedan Tondach krov - napominje Šimo Filipović.

Polaznici seminara su kroz pitanja mogli doći do odgovora koji ih zanimaju, posebice ona koja im najčešće postavljaju njihovi kupci. Na kraju druženja održan je zajednički ručak za sve polaznike seminara.

Crijem tondach.hr

Materijali