Ulaz za korisnike

Cvijeće na balkonu tijekom zime

|
Cvijeće na balkonu tijekom zime
 
Cvijeće na balkonu tijekom zime
Cvijeće - Jesen je uvijek puna različitih boja. Sad kad je stigla zima, vrijeme je da to šarenilo boja prenesemo i na naš balkon. Zamijenit ćemo ljetne biljke na balkonu biljkama otpornim na hladnoću.

Tko bi i nakon jeseni htio imati pogled na ljepotu raznih boja, na balkonu će postaviti male i uvijek zelene biljke. Osobito je interesantna biljka šimšir. Ova će se biljka u zaštićenom kutu balkona najugodnije osjećati.

Vretenasta biljka kao što je bršljan poznat kao vrlo otporan na zimu, na ogradi će pokazati svoju ljepotu: zahvaljujući vlastitoj sposobnosti "prijanjanja" uspet će se po ogradi u visinu i na taj način oživjeti i uljepšati cijeli balkon.

Veliki vrijes (lat. Calluna vulgaris) plijeni pogled od početaka studenog do sredine veljače mnoštvom malih cvatova od svjetlucavo-crvene do svjetlucavo-ljubičaste boje.

U najljepšem svjetlu prikazat će se ako ih zasadimo na sunčanim do polusjenovitim mjestima. Ovdje možemo spomenuti i krizanteme, pačempres ili bršljan šarolikih listova.

Kad je riječ o stavljanju zimskih biljaka u posude vrijedi pravilo: obavezno uklonite iz takvih posuda već potrošenu "ljetnu" zemlju i dobro operite posudu vodom kako se u unutrašnjosti ne bi zadržali kakvi uzročnici bolesti. Što je posuda šira u kojoj se biljke nalaze to je manja opasnost da će biljke smrznuti tijekom niskih temperatura.

Materijali