Ulaz za korisnike

Dalekovodu novi posao u Norveškoj

|
Dalekovodu novi posao u Norveškoj vrijedan 81 mil. eura
 
Dalekovodu novi posao u Norveškoj vrijedan 81 mil. eura
Tvrtka je dobila posao izgradnje 164 kilometara duge dionice novog dalekovoda 420 kilovolti
Dalekovodu novi posao u Norveškoj vrijedan 81 mil. eura

Tvrtka Dalekovod dobila je u Norveškoj posao izgradnje 164 kilometara duge dionice novog dalekovoda 420 kilovolti, a vrijednost osiguranih radova i isporuke čelične konstrukcije i opreme ukupno 81 milijun eura, objavljeno je u ponedjeljak putem Zagrebačke burze.

Dalekovod Ålfoten-Moskog-Højanger-Sogndal predstavlja južni dio voda 420 kV Ørskog-Fardal. Opseg radova obuhvaća: isporuku i montažu čelično-rešetkastih stupova, isporuku opreme te elektromontažne radove, kao i građevinske radove. Osim navedenog, natječajem je predviđena i demontaža starog voda na pravcu na kojem će se nalaziti novi vod.

Investitor STATNETT (Nacionalna elektro-energetska kompanija Kraljevine Norveške) proveo je javno nadmetanje, a ponuda Dalekovoda proglašena je najprihvatljivijom. To je jedna od najvećih dosadašnjih investicija u dalekovode u Norveškoj. Statnett će njom uspostaviti 285 km dugu energetsku vezu između transformatorske stanice Sogndal u južnom dijela središnje Norveške i transformatorske stanice Ørskog u sjevernom dijelu. Vrijedi napomenuti da je ovo peti posao koji Dalekovod samostalno realizira od 2007. u Kraljevini Norveškoj, a po vrijednosti i važnosti za elektroprivredu uvelike premašuje vrijednost svih četiriju dosadašnjih projekata (ukupne vrijednosti 62,8 milijuna eura).

Materijali