Ulaz za korisnike

Đapić: Nagodinu više novca za stanogradnju

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

OSIJEK - Najmlađe osječko naselje, Uske njive, nastavlja svoj rast. Jučer je, naime, posjetom gradonačelnika Ante Đapića i službeno obilježen početak gradnje dviju stambenih zgrada u Kninskoj ulici.

Upravo je Grad Osijek investitor radova, a stanovi, njih ukupno 52 u dvije zgrade bit će dodijeljeni socijalno ugroženima i zaslužnim građanima. - Početak ovih radova još je jedan pokazatelj da Grad ima sve preduvjete da iz vlastitih sredstava finacira i stambenu izgradnju. Stanogradnja je glavni pokretač razvoja svakog grada jer se uz nju veže 20-ak drugih djelatnosti koje su sve od strateškog interesa i koristi. Ovo je početak prakse koju ćemo nastaviti i kroz godine učvršćivati. Naime, nadamo se da ćemo svake sljedeće godine, počevši već nagodinu, moći sve više takvih projekta finacirati iz gradskog proračuna - poručio je Đapić, zaključivši kako će upravo izgradnja stanova biti jedna od važnijih proračunskih stavki nove vlasti. Po jednu zgradu grade osječke tvrtke “Gradnja” i “KT”, a ukupna vrijednost projekta je 14 milijuna kuna. “Gradnja” je ponudila rok za završetak radova od 10, a “KT” osam mjeseci.

- Nadamo se da će se izvođači držati dogovorenih rokova tako da će već do sljedećeg ljeta ove zgrade biti useljive. Kvaliteta će ovih radova, logično, odrediti daljnju suradnju tim tvrtkama. Ovdje nastaje potpuno novo naselje, pa smo već s “Gradnjom” dogovorili kompletnu izgradnju infrastrukture potrebne ovom dijelu grada - dodaje Đapić. Upitan za problematiku gradskih lista za dodjelu stanova, a oko kojih se proteklih godina provlačilo dosta kontroverzi, Đapić je istaknuo kako je prerano za ocjenu evenutalnih nepravilnosti. - Poglavarstvo će odrediti čvrste i konkretne kriterije, koji će trajati neoviosno o vlasti. Ovu sam listu naslijedio, a ako bude konkretnih pritužaba, otvorit ćemo raspravu na Poglavarstvu te eventualno napraviti korekcije, zaključio je. Autor: M. MIHALJEVIĆ U dvije će zgrade biti 52 stana namijenjena socijalno ugroženim i zaslužnim građanima snimio: T. BALAŠ iZVOR: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Dnevni boravak

Materijali