Ulaz za korisnike

Delnice dobivaju elitni hotel za stariju generaciju

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

DELNICE – Nakon što je u siječnju ove godine kupio bivši hotel »Delnice«, novi vlasnik Zoran Buškulić obećao je da će prvi radovi na preuređenu objekta početi već prvih dana proljeća, a novi objekt imat će dvostruku namjenu. Uz četrdesetak soba klasičnog hotelskog smještaja, nudit će i 60 soba vrlo kvalitetnog smještaja za starije osobe.

Uz četrdesetak soba klasičnog hotelskog smještaja, nudit će i 60 soba vrlo kvalitetnog smještaja za starije osobe. I zaista, tek što je snijeg okopnio, u i oko bivšeg hotela »Delnice« počeli su prvi građevinski radovi čime je prvo Buškulićevo obećanje ispunjeno. Govoreći konkretnije o tome što se trenutačno radi i kakav je daljnji plan, Buškulić nam je rekao: – Krenuli smo prema planu i najprije su na redu radovi vezani uz vodoinstalaciju i centralno grijanje, onda kreću unutarnji građevinski radovi, a potom će početi postavljanje elektroinstalacija da bi zatim krenuli i u poslove unutrašnjeg uređenja i namještanja novouređenih prostora pri čemu ćemo se truditi zadovoljiti tradiciju ovog kraja kako bismo i na taj način bili što bliži pravlima suvremenog turizma. Krajem kolovoza vjerujem da ćemo početi s radom, a još ne znamo kako će se hotel zvati. Desno krilo sa šezdeset kreveta bit će hotel za starije osobe, a u lijevom dijelu nudit ćemo 40 hotelskih soba, restoran, pub, mini-golf, teniski teren, pa čak i rukometno igralište, ukoliko ga stignemo napraviti prije sljedeće zime. Sve to bit će otvorenog tipa, odnosno sve sadržaje moći će koristiti ne samo naši gosti, već i mještani, odnosno svi posjetitelji.

Cilj nam je da pomognemo razvoju delničkog i goranskog turizma pa ćemo, primjerice, u pubu pokušati organizirati gostovanje hrvatskih pjevača i druge oblike druženja. Također, nastojat ćemo ponudom različitih sadržaja razviti tzv. obiteljski turizam i privlačiti, pogotovo tijekom ljeta, na nekoliko dana boravka obitelji iz Rijeke i ostalih dijelova Hrvatske. Naravno, svjesni smo da ćemo biti zanimljivi i sportašima jer ovdje tijekom ljeta vladaju idealni klimatski uvjeti za pripreme sportaša, a nadam se da će te uvjete slijediti i ponuda slobodnih sportskih terena. Kad je riječ o hotelu za starije osobe, želim napomenuti da će smještaj biti vrlo kvalitetan, možda i najelitniji u Hrvatskoj. Opremom i uslugom mi ćemo nastojati stvoriti takvo stanje da će boravak u našem objektu biti iznimno ugodan, a ponudom susjednog hotelskog smještaja omogućit ćemo i članovima obitelji naših korisnika da, primjerice, dođu provesti vikend s njima, vide kako žive i kako im je. Takav način rada vani se već provodi, a kod nas je nov i ja se nadam da ćemo ga mi s uspjehom realizirati. Za početak predviđamo desetoro uposlenih, a ako posao bude išao dobro taj će broj rasti do maksimalno 20 – 25 uposlenih«, rekao nam je Buškulić. Marinko KRMPOTIĆ Izvor: Novi List www.novilist.hr

Materijali