Ulaz za korisnike

Digitalni senzorski sustav MicroGARD®- kako ograda od pletene žice postaje alarm-ograda

|
Digitalni senzorski sustav MicroGARD®- kako ograda od pletene žice postaje alarm-ograda
 
Digitalni senzorski sustav MicroGARD®- kako ograda od pletene žice postaje alarm-ograda
HAVERKAMP na specijaliziranom sajmu elektrotehnike i elektronike eltefa 2009; Poduzeće iz Műnstera/Westfalen, specijalist za vanjske omotače zgrada i osiguranje perimetra prikazao je unutar tematske jedinice SIGURNOST na tradicionalnom specijaliziranom sajmu široku paletu sigurnosne tehnologije, specijalnih rješenja s folijama i ograda s alarmnim sistemima.

U središtu nastupa na sajmu od 25. do 27.ožujka 2009. HAVERKAMP je prezentirao jedinstvene koncepte sigurnosne tehnologije s učinkovitim, ali ipak neupadljivim sigurnosnim rješenjima.

Premijerno je na novom sajmu u Stuttgartu u hali 5, štand 5A42 prikazan razvijeni digitalni senzorski sustav za ograde MicroGARD®. Taj sistem postavlja se na ograde od pletene mreže, rešetkaste, žičane i metalne ograde tako što se na unutarnju strane ograde montira digitalni kabel senzora kao i hardware-komponente. Sistem prenosi dojave mjerenja brzine proleta impulsa sistema baziranog na sabirnici te istovremeno preuzima napajanje strujom. Tako nije potrebno zahtjevno polaganje strujnih kabela i kabela za prijenos podataka. Digitalna tehnika MicroGARD® funkcionira tako egzaktno da se na razdaljini do tri metra može točno detektirati na kojem mjestu je žičana ograda razrezana, probijena, preskočena, odnosno da je sistem sabotiran.

Osim toga digitalni senzorski sustav reducira znatno broj neželjenih alarma u usporedbi s analognim mikrofonskim kabelima. Sistemski software omogućuje da se kalibriraju različita područja ograde pojedinačno. Prilikom instaliranja vrši se analiza ograde koja će se nadzirati kao i fino podešavanje iz kojeg se mogu utvrditi različita alarmna događanja. Za verifikaciju alarma MicroGARD nudi dvije mogućnosti; ili grafičkim vrednovanjem ili suradnjom s postojećim sistemima kamera i upravljačkim sistemima. MicroGARD se može integrirati u nadređene sigurnosne upravljačke sisteme te na taj način izbjeći karakter otočnog rješenja.

Još jednu sajamsku uspješnicu HAVERKAMP je ostvario svojom neprobojnom sigurnosnom folijom PROFILON® AX A1. Ta sigurnosna folija koja se može postaviti naknadno služi za zaštitu staklenih površina u slučajevima provale, vandalizma te nasrtaja s bacanjem zapaljivih predmeta. Folija raspolaže i protueksplozivnim svojstvima. PROFILON® AX A1 preuzima energiju udara primjerice od udarca kamena ili bacanja zapaljivog predmeta. Ljepilo visoke adhezivne moći osigurava izuzetno dobro vezanje krhotina.

PROFILON® AX A1 može se postaviti na sva stakla ravne površine. Neovisno o tome radi li se o float staklu, ESG-u, VSG-u ili TVG-u. Integrirani UV-filtar dodatno štiti unutarnji prostor od UV zračenja. Tako je spriječena pojava žutila i izbljeđivanja tapeciranog namještaja.

Materijali