Ulaz za korisnike

Digitalni tisak za drvene površine

|
Digitalni tisak za drvene površine
 
Digitalni tisak za drvene površine
Tko kaže jedan (one). mora reći i dva (two), tako glasi moto poduzeća Kaindl.

Svojom kolekcijom dva (two) poduzeće kreće prema novim izazovima po pitanju pravog drveta. Proizvođač je uspio naime tiskati drvene površine digitalno, u foto kvaliteti.

Već sama fasada novo izgrađenog objekta “Floor Factory“ u Salzburgu pokazuje na prvi pogled da će se inovativni dizajn two kolekcije firme Kaindl pisati velikim slovima. U futuristički uređenim halama proizvodit će se modernim hightech postrojenjima. Visokokvalitetne drvene površine nemaju samo perfektnu optičku i osjetilnu, haptičku kvalitetu podova, već pokazuju i iznimnu stabilnost oblika, dugovječnost i postojanost na habanje.“Daske od pravog drveta dokazano su postojanije od gotovog parketa“ objašnjava direktor poduzeća.

Prirodna raznolikost two kolekcije može se iščitati iz globalnog spektra ponuđenih vrsta drveta. Domaća klasika kao što je orah, smeđi hrast ili bukva nalaze se na popisu proizvoda jednako kao egzotične vrste iz Amerike, Afrike i Azije, tu se ubrajaju imbuia, gonzales albes ili amazonski koue.

Kolekcija se pojavila u četiri različite edicije. Na skladištu se uvijek nalaze daske od pravog drveta “Klasik“. U elegantnoj optici pruga prezentna je dizajnerska linija „Blendend , a ekskluzivna edicija „Limited“ može se dobiti od specijalnih i rijetkih vrsta drveta. Poduzeće također linijom „Custom“ pokazuje mogućnosti tiskanja na svim površinama pravog drveta u foto kvaliteti.

Pravo drvo digitalno otiskano

Vrhunac (Highlight) kolekcije predstavlja patentirani digitalni postupak tiskanja two custom edicije. Kao prvi, a trenutačno i jedini proizvođač poduzeće Kaindl može prema vlastitim izjavama ovom metodom individualizirati podove od pravog drveta u dosada nepoznatoj kvaliteti i rezoluciji. Werner Bechtold vidi u ovom postupku budućnost modernog oblikovanja podova.“ Tiska se ono što se sviđa: trendi uzorci i slike, slike od furnira zaštićenih vrsta drveta, čak i slike i logo poduzeća – sve u foto kvaliteti i na pravom drvetu.“ Sljedeća pogodnost za kupce jeste 20.godišnja garancija za krajnji proizvod.

Poduzeće se želi iskazati inovativnim i po pitanju ekologije i zaštite okoliša. Već je i sam proizvodni proces ekološki prihvatljiv, jer čuva postojeće resurse. „ Tamo gdje se obrađuju podne obloge od punog drveta debljine do 12 mm, izlaze podne obloge two edicije od pravog drveta debljine do 0,6 mm,“ kaže gospodin Bechtold. Kolekcija se pojavila na tržištu početkom 2009. godine, prvih sedam vrsta drveta već se mogu kupiti na tržištu.

U zgradi Competence Center u Salzburgu proizvođač je uredio komunikacijsku centralu koja istovremeno predstavlja informacijski centar i showroom za kupce. Kao Flagship Store integriran je i Floor Hous u centru. Na preko 1.200 m² tu se nalazi izložba podova, upakirana i prezentirana u ekskluzivnom ambijentu stanovanja.

www.Kaindl.com

Materijali